Pihekönnyű csokihabos málnás piskóta
Ennek a csokihabos málnás piskótának a receptjéért sorban állnak majd nálad azok, akik megkóstolják.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

A legszebb esküvői dekorációk tökkel: őszi hangulat a javából »

Így tedd rendbe a kibolyhosodott ruhát - Olyan lesz, mint új korában »

Egy szemöldöke van a modellnek, de így is imádja a szakma - Neked is tetszeni fog »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha különleges hétvégi csemegére vágysz, ez a csokihabos málnás piskótacsoda tuti nyerő! Már a látványa is fantasztikus, hát még az íze! Ötvös Zsuzsanna receptje.

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • 3 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 3 dkg liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 1,5 teáskanál víz
  • 13 cl tejszín
  • 5 dkg étcsoki
  • 3 db nagyobb pillecukor
  • 12 dkg málna
  • 2 teáskanál méz
  • 1 zselatin
  • 12,5 dkg étcsokoládé
  • 13 cl habtejszín
  • 2 dkg cukor
  • 2 dkg méz
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból készíts hagyományos piskótát. A tojások fehérjét a cukorral verd kemény habbá, majd forgasd bele egyenként a sárgákat, adj hozzá másfél evőkanál vizet. A lisztet, a kakaót és a sütőport keverd össze, majd szitáld a tojáshabba, és óvatosan, lassú mozdulatokkal forgasd a masszába.

Egy szilikon muffinformát kenj ki nagyon kevés olajjal, majd a piskótatésztát egy evőkanál segítségével töltsd a muffinforma mélyedéseibe. Ne legyen teljesen tele, fél-egy centivel kevesebb masszát rakj bele, mint amennyi belefér, különben a tészta kidagad a formából. 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt süsd meg a piskótát. Egy vékony késsel vagy hústűvel ellenőrizd, hogy tényleg átsült-e. Ha nem marad rajta semmi, kapcsold ki a sütőt, és a rácson hűtsd ki a tésztát.

A piskótamuffinok tetejét egy fűrészes késsel vékonyan vágd le, majd kézzel, óvatosan szedd ki a belsejüket. Vigyázz arra, hogy ne lyukaszd ki a tészták oldalát vagy alját, különben kifolyik majd a töltelék.

Készítsd el az étcsokihabot. A tejszínből körülbelül két evőkanálnyit melegíts meg, add hozzá az összedarabolt csokit és a pillecukrot, majd addig keverd, amíg egynemű masszát kapsz. Ezután a maradék tejszínt verd kemény habbá, és forgasd a csokis keverékhez. A kész csokihabot egy kiskanállal töltsd a tésztamélyedésekbe körülbelül kétharmadig. A felfordított muffinokat tedd hűtőbe, amíg a hab szépen megszilárdul.

Jöhet a málnazselé. A zselatinlapot áztasd pár percre hideg vízbe. A málnát turmixold le, majd egy lábasban forrald össze pár perc alatt a mézzel. Ebben oldd fel a kicsavart zselatinlapot, majd várd meg, hogy a zselé szobahőmérsékletűre hűljön, nehogy megolvassza a csokikrémet. A zselével töltsd tele a tésztamélyedéseket. Nem baj, ha a tésztára is kerül egy kicsi belőle. Majd rögtön nyomd rá a levágott tésztakalapokat. Körülbelül fél órára ismét tedd hűtőbe a töltött muffinokat.

Következhet a csokimáz! Az étcsokit olvaszd meg, majd a tejszínt, a cukrot és a mézet forrald össze. A forró tejszínt három-négy részletben keverd az olvasztott csokihoz. A tortácskákat tedd megfordítva a rácsra, és vond be őket a mázzal.
Jó módszer, ha mutató- és hüvelykujjal megfogod a tortácska tetejét és alját, majd körbeforgatod a mázban az oldalát. Tedd a rácsra, egy kanállal a tetejére is rakj csokit, majd szépen oszlasd el rajta. Mindegyik tortácskát vond be. Végül díszítsd a tetejüket friss málnával. Tedd a hűtőbe, amíg a csoki megszilárdul.

Blog.hu ajánló