A klasszikus creme brulée sokszor bizonyított receptje: ha így készíted, biztosan nem rontod el
A creme brulée mesés desszert: a karamell alatt selymes, vaníliás krém bújik meg.
A creme brulée a franciák régi kedvence, amiért ma már az egész világ rajong. Akkor az igazi, ha a közepe éppen szilárd. Nem bonyolult, csak kicsit hosszadalmas az elkészítése, hisz sokáig kell a sütőben gőzölni. Ha nincs szakácsfáklyád, a cukrot forró grillsütőben is rákaramellizálhatod.
Creme brulée recept
Hozzávalók 4 személyre
Krémhez
- 10 dkg cukor
- 4 db tojássárgája
- 3 dl tejszín
- 1.5 dl tej
- 1 rúd vanília
Tetejére
- 5 dkg barna cukor
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 150 fokra. A tejszínt és a tejet öntsd egy lábosba, add hozzá a vaníliarúd kikapart magját, és melegítsd forráspontig. Amíg kicsit hűl, a tojássárgákat kézi habverővel keverd el a cukorral, de arra ügyelj, hogy ne legyen habos. Fokozatosan csorgasd az átszűrt tejes keverékbe. Dolgozd a masszát egyneművé, és adagold négy tűzálló tálkába vagy szufléformába.
Egy tepsibe tölts kevés vizet, állítsd bele a tálkákat, majd 50 percig gőzöld a krémet 140-150 fokon. Amikor a desszert közepe éppen szilárd, kiveheted a sütőből. Tedd hűtőbe legalább egy-két órára. Tálalás előtt szórd meg a krémet a barna cukorral, majd egy karamellizáló pisztollyal, szakácsfáklyával karamellizáld aranybarnára.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept