Citromkrémes emeletes házi süti - Napsütéses időben a legfinomabb
Igazi nyári sütemény ez a friss, citromkrémes coda.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Csodás őszi esküvői dekorok erdei bogyókkal - Ez is lehet romantikus »

4 tipikus vásárlási hiba, amitől tele a szekrény, még sincs mit felvenned »

Széles csípő, nagy popsi: így öltözz ősszel, ha nőies körte alakod van »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csodás citromkrémes süti nem igényel nagy munkát. A pillekönnyű tészta nem bonyolultabb, mint egy sima piskóta, a töltelék pedig üdítően savanykás. Ha tortaformában készíted, még elegánsabb lesz. 

A legjobb, ha kezeletlen héjú citromot használsz. Ha édesebben szereted, locsold meg a tésztát sziruppal. A hétvégi étkezés lezáráshoz ennél jobbat nem is kívánhatsz.

Citromkrémes süti

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg kristálycukor
  • 17 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 4 nagy tojás
  • 2 citrom
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

A krémhez:

  • 15 dkg vaj
  • 14 dkg porcukor
  • 3 dl tej
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 citrom

Elkészítés ideje: 50 perc

Egy közepes méretű tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a citrom reszelt héját. A lágy vajat habosítsd a cukorral és a vaníliás cukorral, rakd hozzá a tojást, majd keverd négy-öt percig. Öntsd hozzá a tejet, az olajat és egy citrom frissen facsart levét. Végül forgasd hozzá a lisztes keveréket.

Ha a massza homogén, rakd egy vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe, és simítsd el a tetejét egy kanállal. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 30-35 perc alatt. Ha már szép a színe, jó az illata, szúrj a tészta közepébe egy fogvájót vagy hústűt. Ha tisztán húzod ki, elkészült. Hagyd a süteményt a tepsiben kihűlni. 

A krémhez fakanállal dolgozd simára a tejet és a lisztet két evőkanál porcukorral, majd kis lángon kezdd főzni. Addig kevergesd, amíg besűrűsödik. Vedd le a tűzről, és hűtsd ki. Habosítsd a vajat a maradék porcukorral, majd add hozzá a citrom reszelt héját és levét. Végül keverd a krémhez, és töltsd meg vele a három részre vágott tésztát. Tálalásig tartsd a hűtőben, és díszítsd citromhéjjal.

Blog.hu ajánló