Citromkrémes emeletes házi süti - Napsütéses időben a legfinomabb

Igazi nyári sütemény ez a friss, citromkrémes coda.

Citromkrémes süti
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csodás citromkrémes süti nem igényel nagy munkát. A pillekönnyű tészta nem bonyolultabb, mint egy sima piskóta, a töltelék pedig üdítően savanykás. Ha tortaformában készíted, még elegánsabb lesz. 

A legjobb, ha kezeletlen héjú citromot használsz. Ha édesebben szereted, locsold meg a tésztát sziruppal. A hétvégi étkezés lezáráshoz ennél jobbat nem is kívánhatsz.

Citromkrémes süti

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg kristálycukor
  • 17 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 4 nagy tojás
  • 2 citrom
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

A krémhez:

  • 15 dkg vaj
  • 14 dkg porcukor
  • 3 dl tej
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 citrom

Elkészítés ideje: 50 perc

Egy közepes méretű tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a citrom reszelt héját. A lágy vajat habosítsd a cukorral és a vaníliás cukorral, rakd hozzá a tojást, majd keverd négy-öt percig. Öntsd hozzá a tejet, az olajat és egy citrom frissen facsart levét. Végül forgasd hozzá a lisztes keveréket.

Ha a massza homogén, rakd egy vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe, és simítsd el a tetejét egy kanállal. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 30-35 perc alatt. Ha már szép a színe, jó az illata, szúrj a tészta közepébe egy fogvájót vagy hústűt. Ha tisztán húzod ki, elkészült. Hagyd a süteményt a tepsiben kihűlni. 

A krémhez fakanállal dolgozd simára a tejet és a lisztet két evőkanál porcukorral, majd kis lángon kezdd főzni. Addig kevergesd, amíg besűrűsödik. Vedd le a tűzről, és hűtsd ki. Habosítsd a vajat a maradék porcukorral, majd add hozzá a citrom reszelt héját és levét. Végül keverd a krémhez, és töltsd meg vele a három részre vágott tésztát. Tálalásig tartsd a hűtőben, és díszítsd citromhéjjal.

Ezt is szeretjük