Citromkrémes emeletes házi süti - Napsütéses időben a legfinomabb

Igazi nyári sütemény ez a friss, citromkrémes coda.

citromkremes-suti

Nyereményjáték

Nyerj 20 000 forint értékű családi belépőt a Sobri Jóska Élményparkba! (x)

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 2 db játék

Ez is érdekelhet

Furcsa igényeik vannak a fesztiválokon fellépő sztároknak - Ezeket kérték a VOLT fellépői! (x)

Jól jönne egy nagyobb mobilcsomag? Komoly havidíj- és készülékvásárlási kedvezmények a Telekomtól! (x)

Fesztivál az ezerarcú városban, ahová családostul is bátran mehetsz – Szuper programok várnak! (x)

Teljesen más oldalát mutatta meg Hosszú Katinka - Ilyennek látta a fotós munka közben (x)

Mit és mennyit kell inni nyáron, hogy éber és fitt maradj? Nem csak a cukormentesség a fontos! (x)

beauty and style

Apró, cuki és megvédhet a bőrráktól: itthon is hozzájuthatsz »

Megőrül a néniért az internet, és te is imádni fogod a sminkjét »

Szépen ívelő, formás szemöldök csipesz nélkül »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csodás citromkrémes süti nem igényel nagy munkát. A pillekönnyű tészta nem bonyolultabb, mint egy sima piskóta, a töltelék pedig üdítően savanykás. Ha tortaformában készíted, még elegánsabb lesz. 

A legjobb, ha kezeletlen héjú citromot használsz. Ha édesebben szereted, locsold meg a tésztát sziruppal. A hétvégi étkezés lezáráshoz ennél jobbat nem is kívánhatsz.

Citromkrémes süti

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg kristálycukor
  • 17 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 4 nagy tojás
  • 2 citrom
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

A krémhez:

  • 15 dkg vaj
  • 14 dkg porcukor
  • 3 dl tej
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 citrom

Elkészítés ideje: 50 perc

Egy közepes méretű tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a citrom reszelt héját. A lágy vajat habosítsd a cukorral és a vaníliás cukorral, rakd hozzá a tojást, majd keverd négy-öt percig. Öntsd hozzá a tejet, az olajat és egy citrom frissen facsart levét. Végül forgasd hozzá a lisztes keveréket.

Ha a massza homogén, rakd egy vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe, és simítsd el a tetejét egy kanállal. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 30-35 perc alatt. Ha már szép a színe, jó az illata, szúrj a tészta közepébe egy fogvájót vagy hústűt. Ha tisztán húzod ki, elkészült. Hagyd a süteményt a tepsiben kihűlni. 

A krémhez fakanállal dolgozd simára a tejet és a lisztet két evőkanál porcukorral, majd kis lángon kezdd főzni. Addig kevergesd, amíg besűrűsödik. Vedd le a tűzről, és hűtsd ki. Habosítsd a vajat a maradék porcukorral, majd add hozzá a citrom reszelt héját és levét. Végül keverd a krémhez, és töltsd meg vele a három részre vágott tésztát. Tálalásig tartsd a hűtőben, és díszítsd citromhéjjal.

Blog.hu ajánló