Az eredeti Eszterházy-torta receptje

Isteni diós-vajas süteményről van szó, ami minden cukrászdában ott van, de otthon is elkészítheted, ha van egy kis időd.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az Eszterházy-torta a grófról kapta a nevét, de először nem Magyarországon, hanem Ausztriában készítették el. A diós, krémes csoda kötelező minden cukrászdában.

Kétféle változata létezik, vajas és tejszínes krémmel töltve, mi most az eredeti vajas változatot mutatjuk be.

Eszterházy-torta

Hozzávalók a tésztához:

  • 20 dkg darált dió
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1 kiskanál őrölt kávé
  • 1 kiskanál kakaó

Hozzávalók a krémhez:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 tojás
  • 2 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl fekete kávé

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

A tojássárgákat a porcukorral keverd habosra. Add hozzá a kávét és a kakaót. A keményre vert fehérjét óvatosan forgasd bele, majd szintén vigyázva a diót is keverd bele.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Egy kivajazott, kilisztezett formába öntsd bele, és süsd meg. A tejet a kávéval és a liszttel főzd nagyon sűrűre, majd hagyd kihűlni. A tojássárgákat az olvadt vajjal és a vaníliás cukorral keverd habosra, majd az előző masszába keverd bele.

A megsütött, kihűtött tésztát vágd ketté, és töltsd meg krémmel, majd a külsejét is kend be krémmel. Ízlés szerint díszítsd dióval a tetejét és az oldalát.

17 csodás desszert

Nézegess képeket!

Elolvasom

Képünk és leadképünk a Prima Cukrászda oldaláról származik, nézz körül a honlapjukon, mert sok más finom süteményt is találsz.

Ezt is szeretjük