Az eredeti Eszterházy-torta receptje

Isteni diós-vajas süteményről van szó, ami minden cukrászdában ott van, de otthon is elkészítheted, ha van egy kis időd.

Nyereményjáték

Nyerj természetes és egészséges bébiételcsomagot a Hamétól! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világot egy másik szemszögből!

Nyerd meg a Cake Shop megálmodójának mesés receptekkel teli könyvét!

összesen 4 db játék

Ez is érdekelhet

Ezzel a módszerrel marad csodásan fiatal Jennifer Aniston (x)

Puffadás, fogyás, fáradékonyság: a gyulladásos bélbetegségek sokkal több embert érintenek, mint gondolnád (x)

Neked félned kell a bőrráktól? - Ezzel a módszerrel 20 perc alatt kiderítheted, veszélyes-e az anyajegy (x)

beauty and style

5 furcsa trend 2017-ben, amit egyelőre nem tudunk hová tenni »

2 óriási divatbaki kardigánnal: így javíthatod ki »

Milliárdokat költenek a magyar nők rúzsra és alapozóra - És mi ennek eléggé örülünk »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az Eszterházy-torta a grófról kapta a nevét, de először nem Magyarországon, hanem Ausztriában készítették el. A diós, krémes csoda kötelező minden cukrászdában.

Kétféle változata létezik, vajas és tejszínes krémmel töltve, mi most az eredeti vajas változatot mutatjuk be.

Eszterházy-torta

Hozzávalók a tésztához:

  • 20 dkg darált dió
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1 kiskanál őrölt kávé
  • 1 kiskanál kakaó

Hozzávalók a krémhez:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 tojás
  • 2 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl fekete kávé

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

A tojássárgákat a porcukorral keverd habosra. Add hozzá a kávét és a kakaót. A keményre vert fehérjét óvatosan forgasd bele, majd szintén vigyázva a diót is keverd bele.

Egy kivajazott, kilisztezett formába öntsd bele, és süsd meg. A tejet a kávéval és a liszttel főzd nagyon sűrűre, majd hagyd kihűlni. A tojássárgákat az olvadt vajjal és a vaníliás cukorral keverd habosra, majd az előző masszába keverd bele.

A megsütött, kihűtött tésztát vágd ketté, és töltsd meg krémmel, majd a külsejét is kend be krémmel. Ízlés szerint díszítsd dióval a tetejét és az oldalát.

Képünk és leadképünk a Prima Cukrászda oldaláról származik, nézz körül a honlapjukon, mert sok más finom süteményt is találsz.