Az ajvár eredeti receptje
Az igazi ajvár receptjét olvashatod, ahogyan a déli országokban készítik. Sültekhez, pirítóshoz isteni.
Az ajvár pofonegyszerűen összedobható krém, amit pár készítés után egészen a saját ízlésedre alakíthatsz, használd bátran a fűszereket, ez a szósz ugyanis nem lehet túl erős vagy túl édes, szinte mindenhogyan finom.
Ajvár
Hozzávalók
- 2 kg padlizsán
- 1 kg paprika - vegyesen a legjobb, tehát 1 hegyes erős, 1-2 kápia, a többi pedig tv
- 2-3 gerezd fokhagyma
- olaj
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
Nem bonyolult szósz ez, igazából csak némi türelem kell hozzá, semmi más. Egy vékonyan kiolajozott tepsit készíts elő, a sütőt melegítsd elő 190-200 fokra, és amíg felmelegszik, dolgozd fel a zöldségeket. Ehhez a paprikákat csumázd ki, a padlizsánok végeit vágd le, majd vágd őket félbe. Ha ez megvan, mehetnek is a tepsibe - vagy még jobb, ha grillezni tudod őket -, és ott nyugodtan eltölthetnek 45-50 percet. A paprikák akkor jók, ha egy kicsit már megkormozódott a héjuk, a padlizsánok pedig akkor, ha a húsuk felülete szépen lebarnult. Amikor ezt elérték, vedd ki a tepsit a sütőből, a padlizsánok húsát egy fakanállal szedd egy edénybe, a paprikák kormos héját vedd le pár gyors mozdulattal, majd tedd őket is az edénybe. A fokhagymát reszeld rájuk, sózd és borsozd kedvedre, majd egy botmixerrel pépesítsd az egészet. Egy kis olívaolajjal még gazdagíthatod, de ez elhagyható.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció