A legfinomabb rakott krumplik őszre
Ez az egyszerű és megunhatatlan étel nem baj, ha gyakran kerül az asztalra, hiszen számtalan változatban elkészíthető.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Susan Sarandon valóban így néz ki: 71 évesen is észbontóan dögös! »

Egy átlagos nő feküdt le a kamerák elé, de valaki más kelt fel »

Zsírégető séta otthon: napi 12 perc mozgással már látható lesz a változás »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rakott krumplinak szerencsére rengeteg elkészítési módja létezik, így biztosan nem fogod megunni. Legyél vega, húsimádó, ínyenc vagy éppen diétázó, biztosan megtalálod a számodra legízletesebb variációt.

Ráadásul, amilyen változatos, olyan egyszerű elkészíteni, tehát akár gyors vacsoratippnek is kiváló. Próbáld ki receptjeinket, és tálalj egy finom fogást csalamádéval vagy kovászos uborkával!

Egyszerű túrós rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 25 dkg túró
  • 5 dkg trappista sajt
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor snidling
  • 1 evőkanál olaj

A krumplit héjában főzd meg, majd hámozd meg, és vágd karikákra. Egy tűzálló tálat kenj ki olajjal, és a krumpli felét szórd az aljába. A túrót villával törd össze, és a tejföl felével, a felaprított snidlinggel és ízlésed szerint sóval keverd össze. A masszát kend a krumpliréteg tetejére. Fedd be a maradék zöldséggel, és locsold rá a megmaradt tejfölt. Szórd meg a lereszelt sajttal, és előmelegített sütőben pirítsd meg.

Paradicsomos rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 10 szelet bacon
  • 8 paradicsom
  • 4 dl tejszín
  • olaj
  • bors

A krumplit sós vízben főzd meg, majd szedd le a héját, és szeleteld fel. A paradicsomot vékonyan karikázd fel. Egy tűzálló tálat olajozz ki, felváltva rétegezd a krumplit és a paradicsomot, közben ízlésed szerint szórd meg sóval, borssal. A paradicsom tetejére öntsd rá a tejszínt, majd fektesd rá a baconszeleteket, és előmelegített sütőben 20 percig süsd.

Padlizsános rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 4 krumpli
  • 2 padlizsán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl kefir
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • bors
  • olaj

A padlizsánt mosd meg, egy villa segítségével szurkáld meg a héját, majd süsd meg sütőben, és a belsejét kapard ki. A felaprított vöröshagymát pici olajon dinszteld meg, add hozzá a felkockázott paradicsomot, a padlizsánhúst és az áttört fokhagymát. Sózd, borsozd ízlésed szerint, és 10 percig párold. Egy tepsit olajozz ki, és felváltva rétegezd az előfőzött, felkarikázott krumplit a padlizsánkrémmel. A legutolsó sor krumpli tetejére locsold rá a kefirt, és előmelegített sütőben 20-25 percig pirítsd.

Rakott krumpli sajtmártással

Hozzávalók:

  • 1,5 kg krumpli
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 10 dkg parasztkolbász
  • 6 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2,5 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 pohár tejföl
  • ételízesítő

A krumplit sós vízben főzd meg, majd hámozd meg, és karikázd fel. Öt tojást főzz keményre, a kolbászt szeleteld fel. A vajat hevítsd fel, és keverd el benne a lisztet. Ha megpirult, öntsd bele a tejet. Sózd meg, és szórj bele ételízesítőt is. Forrald fel, majd vedd le a tűzről. Add hozzá a tejfölt, a maradék tojássárgáját és a sajtot. Egy tepsit vajazz ki, és felváltva rétegezd a krumpli-, tojás- és szalonnakarikákat. Egy-egy szalonnakarika-sor után locsolj rá a tejfölös-sajtos öntetből. A tetejére öntet kerüljön. Végül előmelegített sütőben pirítsd meg, és már tálalhatod is.

OLVASD EL EZT IS!

rakottkrumpli 4
  • krumpli
  • egytálétel

Tepsis krumpli receptek

Blog.hu ajánló