5 mennyei házi szendvicskrém
Nem szeretnél főzni, vagy nincs kedved sokat enni a szilveszteri vacsora előtt, akkor jól jöhet néhány finom szendvicskrém.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt a Sárik Péter Trió elragadó jazzkoncertjére a Pesti Vigadóba! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

4 meleg ital hideg napokra, melyektől nem fogsz hízni - Felpörgetik az anyagcserét »

Minden hajszála kihullott egy betegség miatt, mégis csodás fotók készülnek róla »

A legjobb hidratálók, de sokan rosszul használják őket: így hatnak a növényi olajok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tojáskrém

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál mustár
  • petrezselyem
  • bors

Főzd a tojásokat 10 perc alatt keményre. Pucold meg őket, és villával nyomkodd össze lehetőleg minél alaposabban.

Add hozzá a vajat, a tejfölt, a mustárt és az apróra vágott petrezselymet. Keverd el jól a krémet, végül ízesítsd sóval, borssal.

Köménymagos kőrözött

Hozzávalók:

  • 25 dkg félzsíros tehéntúró
  • 1 kis natúr joghurt
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • kevés vaj
  • petrezselyem
  • köménymag
  • fűszerpaprika

A túrót törd össze villával, keverd hozzá a joghurtot, a vajat, az apróra vágott vöröshagymát, fűszerezd sóval, borssal, köménymaggal és fűszerpaprikával. Alaposan keverd össze, hogy minél krémesebb állagú legyen. Végül szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.

Padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 5 db közepes padlizsán
  • 25 dkg vaj
  • 8-10 evőkanál majonéz
  • 4-5 evőkanál mustár
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • bors

A padlizsánokat villával szurkáld meg, és előmelegített sütőben a rácson süsd addig, amíg meg nem puhulnak teljesen. Közben a fokhagymát fokhagymanyomón passzírozd át, tedd egy tálba, add hozzá a mustárt, a majonézt és a vajat. A megsült, kicsit kihűlt padlizsánokat hámozd meg, és add hozzá a tál tartalmához. Pépesítsd az egészet kézi mixerrel, majd ízesítsd sóval és borssal. Hagyd kihűlni, és tedd hűtőbe 1-2 órára.

Tonhalkrém ananásszal

Hozzávalók:

  • 2 tonhalkonzerv
  • 1 kicsi ananászkonzerv
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 3 cikk fokhagyma
  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál citromlé

A tonhalat tedd egy kisebb tálba, és villával törd össze. Az ananászt, a hagymát, a fokhagymát aprítóval darabold fel, majd keverd hozzá a halhoz. Végül add hozzá a majonézt, a mustárt és a citromlét. Keverd össze jól, majd tedd hűtőbe 1-2 órára, hogy az ízek összeérjenek.

Karfiolkrém

Hozzávalók:

  • 1 nagy karfiol
  • 2 nagyobb fej hagyma
  • 1 tubus majonéz
  • 1 nagy doboz tejföl
  • bors

A karfiolt darabokra vágva sós vízben főzd puhára, majd szűrd le, és turmixold össze. Az apróra vágott hagymát add hozzá a karfiolhoz, majd öntsd rá a majonézt és a tejfölt. Keverd össze jól.

Blog.hu ajánló