5 mennyei házi szendvicskrém
Nem szeretnél főzni, vagy nincs kedved sokat enni a szilveszteri vacsora előtt, akkor jól jöhet néhány finom szendvicskrém.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Rémisztően jó körömminták Halloweenra: nagy sikert arathatsz velük »

Egyetlen segítség minden bőrproblémára: így készíts otthon aloé vera gélt »

Hajnövesztő praktikák, ha meguntad a rövid frizurádat »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tojáskrém

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál mustár
  • petrezselyem
  • bors

Főzd a tojásokat 10 perc alatt keményre. Pucold meg őket, és villával nyomkodd össze lehetőleg minél alaposabban.

Add hozzá a vajat, a tejfölt, a mustárt és az apróra vágott petrezselymet. Keverd el jól a krémet, végül ízesítsd sóval, borssal.

Köménymagos kőrözött

Hozzávalók:

  • 25 dkg félzsíros tehéntúró
  • 1 kis natúr joghurt
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • kevés vaj
  • petrezselyem
  • köménymag
  • fűszerpaprika

A túrót törd össze villával, keverd hozzá a joghurtot, a vajat, az apróra vágott vöröshagymát, fűszerezd sóval, borssal, köménymaggal és fűszerpaprikával. Alaposan keverd össze, hogy minél krémesebb állagú legyen. Végül szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.

Padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 5 db közepes padlizsán
  • 25 dkg vaj
  • 8-10 evőkanál majonéz
  • 4-5 evőkanál mustár
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • bors

A padlizsánokat villával szurkáld meg, és előmelegített sütőben a rácson süsd addig, amíg meg nem puhulnak teljesen. Közben a fokhagymát fokhagymanyomón passzírozd át, tedd egy tálba, add hozzá a mustárt, a majonézt és a vajat. A megsült, kicsit kihűlt padlizsánokat hámozd meg, és add hozzá a tál tartalmához. Pépesítsd az egészet kézi mixerrel, majd ízesítsd sóval és borssal. Hagyd kihűlni, és tedd hűtőbe 1-2 órára.

Tonhalkrém ananásszal

Hozzávalók:

  • 2 tonhalkonzerv
  • 1 kicsi ananászkonzerv
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 3 cikk fokhagyma
  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál citromlé

A tonhalat tedd egy kisebb tálba, és villával törd össze. Az ananászt, a hagymát, a fokhagymát aprítóval darabold fel, majd keverd hozzá a halhoz. Végül add hozzá a majonézt, a mustárt és a citromlét. Keverd össze jól, majd tedd hűtőbe 1-2 órára, hogy az ízek összeérjenek.

Karfiolkrém

Hozzávalók:

  • 1 nagy karfiol
  • 2 nagyobb fej hagyma
  • 1 tubus majonéz
  • 1 nagy doboz tejföl
  • bors

A karfiolt darabokra vágva sós vízben főzd puhára, majd szűrd le, és turmixold össze. Az apróra vágott hagymát add hozzá a karfiolhoz, majd öntsd rá a majonézt és a tejfölt. Keverd össze jól.

Blog.hu ajánló