Zöldbableves

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem értettem, hogy miért mondja nagymamám a juliska-bableves az igazi nyári étel. Hát ma már tudom, nem szálkásodik meg, és nagyon finom. Gyerekkorom kedvenc "nyári levese" :-). Érdemes kutakodni utána a piacon.

Zöldbableves

Hozzávalók 4 személyre

  • fél kg zöldbab
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 kisebb fej vöröshagyma vagy egy darab póréhagyma
  • 1 nagy csokor friss petrezselyem
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • 1 evőkanál rozsliszt
  • frissen őrölt bors
  • 2 ek olaj
  • ecet ízlés szerint
  • 1 zöldpaprika
  • 1-2 paradicsom
  • 1 dl tejföl
Recept idők

Elkészítés:

Egy evőkanál olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát és petrezselymet, és megsózzuk, 1-2 percig dinszteljük, majd felengedjük vízzel. Ezt követően beletesszük a zöldbabot, a zöldpaprikát, paradicsomot, 15-20 percig főzzük. Közben egy evőkanál olajon a rozslisztből rántást készítünk. Nem írom,hogy zsemleszínű rántást, mert a rozsliszt amúgy is barna, de csak 1 percig pirítom, és hozzáadom a paprikát, vízzel felengedem. Hozzáöntjük a levesünkhöz, majd ízesítjük ecettel, jó sok apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk. Amikor kínáljuk, tejfölt adunk hozzá.
Mi alkalmanként zöldhagymát, vagy lilahagymát is szoktunk vele enni.

Jó étvágyat!

15902667 672869a056b12dda10391d8845ece93a wm
Ezt is szeretjük