Kurkumás csirkeérmék
Az ünnepek után jólesik egy finom könnyű csirkés étel. Egyszerű, gyorsan elkészíthető és nagyon finom. Kezdők is hamar elkészíthetik.
Kurkumás csirkeérmék
Hozzávalók 2 személyre
- 2 db kisebb méretű csirkemellfilé
- 2 csipetnyi kurkuma
- ízlés szerint só
- frissen őrölt bors
- 2 ág kakukkfű
- 2 evőkanál olívaolaj
- diónyi vaj
- 0.5 dl fehér bor
Elkészítés:
A mellfilét megmossuk, a vizet leitatjuk a húsról, félbevágjuk , majd keresztben 3-4 cm széles szeleteket vágunk belőle.
Fűszerezzük sóval, borssal, meghintjük kurkumával és rálocsolunk egy evőkanál olívaolajat. Jól beleforgatjuk és 20-30 percig pihentetjük.
A serpenyőbe öntjük a másik ek. olíva olajat, beleteszünk két friss kakukkfűágat, amikor forró a serpenyő, beletesszük a mellfiléket.
Mindkét oldalát elősütjük,(oldalanként 2-3 perc) majd rátesszük a vajat, beleöntjük a bort és fedő alatt pároljuk kb.5-6 percig.
Forrón tálaljuk.
