Céklasaláta édesköménnyel
Kiváló téli saláta, egészséges és ízletes.
Céklasaláta édesköménnyel
Hozzávalók 4 személyre
- 2 db nyers cékla
- 2 db alma
- 1 negyed édeskömény
- 2 evőkanál ételecet (15%-os)
- 1 teáskanál tengeri só
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál nyírfacukor vagy kristálycukor(vagy édesítőszer)
Elkészítés:
Megmossuk a céklát, meghámozzuk, úgyszintén az almát is. Jó, ha azonos mennyiségű a cékla és az alma.
Egy nagy tálba lereszeljük az almát, a céklát és az édesköményt is, nem kell apróra (ahogyan az almás pitébe is szoktuk reszelni).
Keverjük össze a salátaöntet: az ecetet dolgozzuk össze 1 dl vízzel, sóval, a cukorral, az őrölt köménnyel ízesítjük.
Majd öntsük rá az almás-köményes-céklára.
Néhány perc múlva lehet fogyasztani, de a hűtőben néhány napig tárolható.
Jó étvágyat!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept