Céklasaláta édesköménnyel

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kiváló téli saláta, egészséges és ízletes.

Céklasaláta édesköménnyel

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 db nyers cékla
  • 2 db alma
  • 1 negyed édeskömény
  • 2 evőkanál ételecet (15%-os)
  • 1 teáskanál tengeri só
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál nyírfacukor vagy kristálycukor(vagy édesítőszer)
Recept idők

Elkészítés:

Megmossuk a céklát, meghámozzuk, úgyszintén az almát is. Jó, ha azonos mennyiségű a cékla és az alma.
Egy nagy tálba lereszeljük az almát, a céklát és az édesköményt is, nem kell apróra (ahogyan az almás pitébe is szoktuk reszelni).

Keverjük össze a salátaöntet: az ecetet dolgozzuk össze 1 dl vízzel, sóval, a cukorral, az őrölt köménnyel ízesítjük.

Majd öntsük rá az almás-köményes-céklára.

Néhány perc múlva lehet fogyasztani, de a hűtőben néhány napig tárolható.

Jó étvágyat!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük