
Céklasaláta édesköménnyel

Kiváló téli saláta, egészséges és ízletes.
Céklasaláta édesköménnyel
Hozzávalók 4 személyre
- 2 db nyers cékla
- 2 db alma
- 1 negyed édeskömény
- 2 evőkanál ételecet (15%-os)
- 1 teáskanál tengeri só
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál nyírfacukor vagy kristálycukor(vagy édesítőszer)
Elkészítés:
Megmossuk a céklát, meghámozzuk, úgyszintén az almát is. Jó, ha azonos mennyiségű a cékla és az alma.
Egy nagy tálba lereszeljük az almát, a céklát és az édesköményt is, nem kell apróra (ahogyan az almás pitébe is szoktuk reszelni).
Keverjük össze a salátaöntet: az ecetet dolgozzuk össze 1 dl vízzel, sóval, a cukorral, az őrölt köménnyel ízesítjük.
Majd öntsük rá az almás-köményes-céklára.
Néhány perc múlva lehet fogyasztani, de a hűtőben néhány napig tárolható.
Jó étvágyat!


Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept