Csorba zabpelyhes húsgombóccal

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

A világ legjobb esküvői fotói: nem hagyományosak, de tele vannak élettel »

A leggyakoribb sminkhibák magyar bloggertől - Kerüld el a maszkhatást! »

Rémisztően jó körömminták Halloweenra: nagy sikert arathatsz velük »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Számtalan változatban készítem a csorbát, egyik kedvenc levesem.

Hozzávalók 6 személyre:

  • 20 dkg darált sertéscomb
  • 1 db tojás
  • 1 ek zabpehely
  • 20 dkg zöldbab
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyem
  • fél kisebb zellergumó
  • fél karalábé
  • zöld lestyán
  • petrezselyemzöld
  • zellerzöld
  • 2 db nagy nap érlelte paradicsom
  • 1 pohár zöldborsó(1,5 dl)
  • fél tv. paprika
  • 1 hagyma
  • 1 nagy grillgomba (nagy, fehér csiperke)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • kis darab csípős paprika
  • csipetnyi őrölt kömény
  • mokkáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál házi ételízesítő
  • 1 ek olívaolaj
  • 3-4 ek.korpacibere(aki nem szereti, kihagyhatja)
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket megpucoljuk és felkockázzuk.
Egy fazékban olajat hevítünk és belerakjuk a sárgarépát, petrezselymet, zellert, karalábét, felaprított zöldhagymát, gombát, picit sózzuk, kb. két csipetnyi sót szoktam belerakni, és elkezdjük dinsztelni (a dinsztelt sárgarépától szép színt kap a levesünk). 2-3 perc után vízzel felengedjük.
Hozzáadjuk a levesünkhöz a megpucolt zöldbabot.
Fűszerezzük sóval, borssal, beletesszük a felkockázott paradicsomot, néhány szelet paprikát, adunk hozzá lestyánt, zellerzöldet, ételízesítőt.
Alacsony fokozaton elkezdjük főzni.
Közben elkészítjük a húsgombócot. A darált húshoz adunk egy tojást, sót, borsot, őrölt köményt, fűszerpaprikát, és belereszeljük a fokhagymát, belekeverjük a zabpelyhet. Összevágunk egy kis csokor petrezselymet, zellerzöldet, lestyánt és ezt is belerakjuk.
Jól összegyúrjuk és vizes kézzel kis gombócokat formázunk, nedves vágódeszkára rakjuk.
Amikor jól felforrt a levesünk, hozzáadjuk. Kb. 15 percnyi főzés után beletesszük a zöldborsót. Ekkor adjuk hozzá a korpaciberét, vagy káposztalevet. Megszórjuk petrezselyemzölddel.
A leves elkészül 30 perc alatt. Nagyon finom ilyen hőségben. Persze télen is nagy kedvenc:-).

Jó étvágyat!

Blog.hu ajánló