Francia zsúrkenyér

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Hajnövesztő praktikák, ha meguntad a rövid frizurádat »

Susan Sarandon valóban így néz ki: 71 évesen is észbontóan dögös! »

Egy átlagos nő feküdt le a kamerák elé, de valaki más kelt fel »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg búzaliszt (BL55-ös)
  • 2 ek kukoricaliszt
  • 3 dkg élesztő (friss)
  • 1 tk kristálycukor
  • 2 tk só
  • 2 ek olaj
  • 3 dl langyos víz
Recept idők

Elkészítés:

A langyos vízbe morzsoljuk bele az élesztőt, és keverjük alaposan össze.
A keverőtálba szitáljuk bele a kétféle lisztet, majd keverjük hozzá a cukrot, és a sót.

Ezután adjuk hozzá a langyos vízben elkevert élesztőt, és az olajat, majd robotgéppel (v. a kenyérsütőgépben) pár perc alatt dagasszuk meg a tésztát. (Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk.)

Ezután tegyük át egy kilisztezett kelesztőtálba, majd bő egy óra alatt kelesszük meg a tésztát.

Ezután borítsuk ki enyhén lisztezett felületre, majd tenyérrel lapogassuk kicsit vastagabb, és kb. 40 cm hosszúra a megkelt tésztát.

Ezután a két oldalát hajtsuk be, majd tekerjük fel. (Mint a bejglit, úgy tekerjük fel.)

Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd keresztben helyezzük rá a hosszúkás kenyeret. Ezután takarjuk le konyharuhával, majd 30 perc alatt kelesszük újra.

Ezután éles késsel több helyen vágjuk be a kenyér tetejét, majd vízzel spricceljük le a kenyeret is, és a sütőpapírt is.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd 220 fokon süssük kb. 30 perc alatt szép aranybarnára. (Én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve helyezzük rácsra, majd gyengén spricceljük le vízzel, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A kenyér belseje puha, és nagyon finom. Szép egyforma szeleteket tudunk belőle vágni, így kiválóan alkalmas szendvics készítésére.

Blog.hu ajánló