Citromos lazac
Citromos lazac
Hozzávalók 2 személyre
- 2 darab lazacfilé
- 1 citrom
- zöld kapor
- ujjbegynyi vaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- só
Elkészítés:
A lazacot kiolvasztjuk, leöblítjük. A bőrös részét egy kicsit éles késsel behasítjuk. Vigyázzunk arra, hogy csak a bőrét vágjuk meg. Frissen facsart citromlével meglocsoljuk.
Egy teflon serpenyőbe tesszük az olívaolajat, amikor meleg az olaj, beledobunk két karika citromot. A lazac bőrét megsózzuk és bőrével lefelé a serpenyőbe tesszük. Amikor elkezd sülni a lazac, másik oldalát is egy csipet sóval meghintjük, beletesszük az ujjnyi vajat. Közepes lángon sütjük a lazacot, hogy ne száradjon ki, 3,5 perc múlva megfordítjuk. Egy-két percre lefedjük. Nálam 7 percig sült. Tálaláskor apróra vágott zöld kaporral megszórjuk.
