Túrógombóc bormártásban

Nyereményjáték

Nyerj luxuskozmetikumokat egy pár Hollóházi Porcelán fülbevalóval!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 2 db játék

Ez is érdekelhet

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

Az iskolakezdési stressz jelei a gyereknél - Így segíthetsz neki csökkenteni a feszültséget

Arany cipő, ezüst szoknya - 3 tipp, hogyan viseld a metálfényű ruhadarabokat

Neked mennyit ér 2 élet? Jótékonysági licit indult Erika és Jázmin megsegítésére!

beauty and style

Így viseld a trapéznadrágot 2017-ben az Instagram szerint »

Izmosít és karcsúsít: 20 perc ezekből a gyakorlatokból, és égni fog a zsír! »

Illatos, tápláló testvaj házilag: minden jó egyben, ami kényezteti a bőrt »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • A bormártáshoz:
  • 1 dl édes fehérbor
  • 0,3 dl víz
  • 1 evőknál cukor
  • 1-2 kanál keményítő vagy pudingpor (én puncs pudingot adtam hozzá, hogy színes legyen)
  • tejföl vagy tejszín
  • A gombócokhoz:
  • 25 dkg félzsíros túró
  • 5 dkg búzadara
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg zsemlemorzsa vagy mák
  • 1-2 evőkanál olaj
  • szőlő
  • pici só
Recept idők

Elkészítés:

Túrógombócot készíteni nem nehéz, de tudni kell egy-két fortélyt hozzá, hogy ne legye kemény vagy éppen lágy.

1. Hagyjunk időt a darának, hogy megdagadhasson.
2. A tojások nagyságát vegyük figyelembe.
3. A túró nedvességét is nézzük.
4. Galuskaállagú legyen a massza.
5. Egy próbát érdemes nézni, mert akkor még lehet lágyítani ill. keményíteni.

A bort, a vizet, a cukrot és a pudingport sűrűsödésig főzzük. Hozzáöntjük a tejszínt, beleszórjuk a szőlőszemeket és éppen csak összeforraljuk.
A túrót, a búzadarát és a tojásokat egy kis kanál sóval, citromhéjjal összekeverjük, majd min. 1 órára hűtőbe tesszük.
Egy nagy fazékban forraljunk enyhén sós vizet.
A zsemlemorzsát kevés olajon pirítsuk meg egy serpenyőben, adjunk hozzá egy kanál cukrot.
A gombócokat vizes kézzel formázzuk meg, és tegyünk a közepükbe idénygyümölcsöt(meggy, szilva, barack - én szőlőt tettem).
A lobogó forró vízbe helyezzük a gombócokat, de egyszerre ne sokat.
Négy-öt perc elteltével feljönnek a gombócok a víz tetejére (egy kicsit megmozgathatjuk), kivesszük és megforgatjuk a pirított zsemlemorzsában/mákban.

1
2
3
4
Blog.hu ajánló