Túrógombóc bormártásban

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Csodás őszi esküvői dekorok erdei bogyókkal - Ez is lehet romantikus »

4 tipikus vásárlási hiba, amitől tele a szekrény, még sincs mit felvenned »

Széles csípő, nagy popsi: így öltözz ősszel, ha nőies körte alakod van »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • A bormártáshoz:
  • 1 dl édes fehérbor
  • 0,3 dl víz
  • 1 evőknál cukor
  • 1-2 kanál keményítő vagy pudingpor (én puncs pudingot adtam hozzá, hogy színes legyen)
  • tejföl vagy tejszín
  • A gombócokhoz:
  • 25 dkg félzsíros túró
  • 5 dkg búzadara
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg zsemlemorzsa vagy mák
  • 1-2 evőkanál olaj
  • szőlő
  • pici só
Recept idők

Elkészítés:

Túrógombócot készíteni nem nehéz, de tudni kell egy-két fortélyt hozzá, hogy ne legye kemény vagy éppen lágy.

1. Hagyjunk időt a darának, hogy megdagadhasson.
2. A tojások nagyságát vegyük figyelembe.
3. A túró nedvességét is nézzük.
4. Galuskaállagú legyen a massza.
5. Egy próbát érdemes nézni, mert akkor még lehet lágyítani ill. keményíteni.

A bort, a vizet, a cukrot és a pudingport sűrűsödésig főzzük. Hozzáöntjük a tejszínt, beleszórjuk a szőlőszemeket és éppen csak összeforraljuk.
A túrót, a búzadarát és a tojásokat egy kis kanál sóval, citromhéjjal összekeverjük, majd min. 1 órára hűtőbe tesszük.
Egy nagy fazékban forraljunk enyhén sós vizet.
A zsemlemorzsát kevés olajon pirítsuk meg egy serpenyőben, adjunk hozzá egy kanál cukrot.
A gombócokat vizes kézzel formázzuk meg, és tegyünk a közepükbe idénygyümölcsöt(meggy, szilva, barack - én szőlőt tettem).
A lobogó forró vízbe helyezzük a gombócokat, de egyszerre ne sokat.
Négy-öt perc elteltével feljönnek a gombócok a víz tetejére (egy kicsit megmozgathatjuk), kivesszük és megforgatjuk a pirított zsemlemorzsában/mákban.

1
2
3
4
Blog.hu ajánló