Töltött csirke
Töltött csirke
Hozzávalók 6 személyre
- 1,5- 2 kg csirke
- 2-3 db zsömle/(1-2 szelet száraz kenyér)
- 1-2 főtt tojás
- 2 tojás
- delikát
- petrezselyemlevél
- majoránna
- sült csirke fűszerkeverék
- só
Elkészítés:
A csirkét mossuk meg, esetleg tokozzuk le, zsírzóját vágjuk ki, majd szárítgassuk meg. A mellére fektetjük, és a hátát felvágjuk úgy 5-6 cm-re, hogy jobban feküdjön a tepsiben.
Belülről szórjuk meg sóval, majoránnával, a comb, és szárnyvégeket csavarjuk be alufóliával, hogy ne égjenek meg.
A kenyérszeleteket, vagy zsömléket áztassuk tejbe, majd nyomkodjuk ki a tejet belőlük. A tojásokat megfőzzük, összekockázzuk. Minden hozzávalót elkeverünk egy keverőtálban, fűszerezzük.
A csirke belsejébe, combjaihoz, melléhez, töltsük be a masszánkat.
Sült csirke fűszerkeverékkel dörzsöljük be kívülről.
Tegyük egy tepsibe, öntsünk alá kevés vizet, majd fóliával takarjuk le. A csirke méretétől függően kb. másfél - 2 órán át süssük 180-200 fokon a pipit.
Ezt követően távolítsuk el a fóliát, és 180 fokon süssük aranybarnára.
Kihűlés után tudjuk csak szépen felvagdosni.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept