Tejszínes erdei gyümölcskrémleves
Sokféle gyümölcslevest láttam és készítettem el, ez egy saját recept, mindig sikere van.
Tejszínes erdei gyümölcskrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 1 rúd fahéj
- 1 rúd vanília (egy csomag vaníliás cukor)
- 10 db szegfűszeg
- 1 db narancs
- ízlés szerint piros gyümölcsök: eper
- meggy
- feketeszeder
- ribizli
- málna (legjobb a friss gyümölcs)
- kristálycukor ízlés szerint
- 2 dl tej
- 0,5 dl tejszín
Elkészítés:
Első lépésben tegyük fel egy lábasba lassú tűzön főni a fahéj-és vaníliarudat, a szegfűszeget és a félbevágott narancsot. Ezt szép lassan forraljuk, hogy az ízek egymásba
olvadjanak. Míg ez lassan forr, addig egy másik fazékba tegyük fel vízbe főni a gyümölcsöket. Adjunk hozzá kristálycukrot és vaníliás cukrot, hogy tompítsuk a gyümölcsök savanykás ízét. Amikor már forr a leves, kezdjük el egy botmixerrel turmixolni. Forraljuk fel újra, majd miután besűrűsödött, adjuk hozzá az első lépésben összeforralt hozzávalókat, majd krémesítsük tejszínnel. Egy nagy szűrőn szűrjük át az egészet, a leves selymessége érdekében, majd a fel nem használt piros gyümölcsöket használjuk leves betétként. Hagyjuk hűlni aztán fogyasszuk egészséggel.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept