Rakott kelkáposzta
Rakott kelkáposzta
Hozzávalók 4 személyre
- 1.5 kg kelkáposzta
- 20 dkg rizs
- 0.5 kg darált hús
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás
- 1 kiskanál pirospaprika
- 1 darab zöldpaprika
- 2 kis fej paradicsom
- 20 dkg reszelt sajt
- 1 nagy pohár tejföl
Elkészítés:
A leveleire szedett, megmosott kelkáposztát 15-20 perc alatt forrásban lévő vízben megfőzzük. A rizst sós vízben főzzük puhára. A vöröshagymát apróra vágjuk, és olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst és az összetört fokhagymát. Mikor félig kész a hús, belerakjuk a pirospaprikát, a kockára vágott paradicsomot és paprikát. Ezután teljesen megfőzzük a húst.
Egy jénai aljába egy kis olajat teszünk. Erre rétegezzük a következőket: kelkáposzta, rizs, darált hús, tejföllel elkavart sajt fele. Így folytatjuk a rétegeket, míg a hozzávalók el nem fogynak. Felülre a kelkáposztának kell kerülnie, amire ráöntjük a tejfölös sajtot.
40-45 perc alatt közepes lángon sütőben megsütjük.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció