Rakott kelkáposzta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Rakott kelkáposzta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1,5 kg kelkáposzta
  • 20 dkg rizs
  • 0,5 kg darált hús
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 1 darab zöldpaprika
  • 2 kis fej paradicsom
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 nagy pohár tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A leveleire szedett, megmosott kelkáposztát 15-20 perc alatt forrásban lévő vízben megfőzzük. A rizst sós vízben főzzük puhára. A vöröshagymát apróra vágjuk, és olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst és az összetört fokhagymát. Mikor félig kész a hús, belerakjuk a pirospaprikát, a kockára vágott paradicsomot és paprikát. Ezután teljesen megfőzzük a húst.
Egy jénai aljába egy kis olajat teszünk. Erre rétegezzük a következőket: kelkáposzta, rizs, darált hús, tejföllel elkavart sajt fele. Így folytatjuk a rétegeket, míg a hozzávalók el nem fogynak. Felülre a kelkáposztának kell kerülnie, amire ráöntjük a tejfölös sajtot.
40-45 perc alatt közepes lángon sütőben megsütjük.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük