Sajtos kanyargó
Sajtos kanyargó
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg finomliszt
- 3 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál cukor
- 5 dkg Vénusz sütőmargarin
- 10 dkg reszelt sajt
- 2-3 evőkanál langyos víz
Tetejére
- 1 tojássárgája a lekenéshez
- ízlés szerint (fekete) szezámmag, köménymag, mák
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a langyos, cukros tejet, teszünk hozzá kicsit a lisztből, és felfuttatjuk. Majd hozzáadjuk a margarint, jól összegyúrjuk. Fél órán át meleg helyen kelesztjük, ezután hozzáadjuk a sót, a reszelt sajtot, és a langyos vizet. Átgyúrjuk, ismét pihentetjük fél órán át.
Ezután kb. 40 részre osztjuk: kétfelé vesszük a cipót, majd egy-egy rudat sodorunk, és azokat egyenként 20-20 részre vágjuk. Ezekből a darabokból kb. 20 cm-es hosszú rudakat sodrunk, a két végét ellentétes irányban betekerjük, tojássárgájával megkenjük, megszórjuk a tetszés-kívánság szerinti magjainkkal.
Előmelegített sütőben 200 fokon, 20-25 perc alatt megsütjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept