Málnás-matcha-s sütemény

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Málnás-matcha-s sütemény

Hozzávalók 6 személyre

Matcha-s piskótához

  • 45 g liszt
  • 30 g étkezési keményítő
  • 3 teáskanál matcha (zöld teapor)
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 2 tojás
  • 90 g kristálycukor
  • 1 evőkanál porcukor
  • 60 ml olaj
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1/2 kezeletlen citrom reszelt héja
  • csipet só

Lágy sós-karamell krémhez

  • 30 g cukor
  • 15 g sós vaj
  • 30 ml tejszín

Mandulás sós-karamell krokanthoz

  • 50 g pirított, durvára vágott mandula
  • 50 g barna cukor
  • 50 g cukor
  • 1 kis evőkanál vaj
  • nagy csipet só

Összeállításhoz

  • 9 evőkanál málnalekvár
Recept idők

Elkészítés:

1. A tojások sárgáját krémesre keverjük a kristálycukorral, apránként hozzákeverjük az olajat, a citromhéjat és a citromlevet. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A maradék száraz hozzávalókat átszitálva összekeverjük. A tojássárgájás krémbe beleforgatjuk a kemény tojáshabot és a száraz hozzávalókat. Félgömb alakú szilikonformába töltjük, és közepes hőfokon megsütjük.
2. A sós-karamellhez a vajat, cukrot addig melegítjük egy lábasban, ameddig aranybarna nem lesz.Folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a már előre felmelegített tejszínt.
3. A vajon karamellizáljuk a cukrot a sóval, majd beleforgatjuk a mandulát. Sütőpapírra terítjük, megvárjuk amíg kihűl. Mozsárban apróra törjük, sütőpapírra bélelt tepsibe akkora köröket teszünk belőle, amekkora a félgömbünk. Sütőben picit összeolvasztjuk. A körök inkább nagyobbak legyenek, mert a sütőből kivéve, még puha, így ki tudjuk belőle szaggatni a kívánt méretet. Kihűtjük!
4. A málnalekvár 2/3-ában feloldjuk a lapzselatint a zacskón lévő útmutató szerint.
5. A matchás piskóta közepéből kikanalazunk egy keveset. Ide beletöltjük a sós-karamelles krémet, majd a piskóta aljára kenünk a félretett málnalekvárból, és egy sós-karamell lapot helyezünk rá. Ez az alja. Abba a szilikonformába, amibe a sütit sütöttük, szétosztjuk a zselatinos málnalekvárt, visszahelyezzük a süteményt. Így berakjuk a hűtőbe szilárdulásig. Kivéve forró vízfürdőbe tesszük a szilikonos forma alját, hogy könnyen kijöjjön a süti. Díszítjük málnával, mandulával és grillázzsal.

1
2
3

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük