Ezt a 7 ételt soha ne tedd a fagyasztóba: utána dobhatod ki őket
Bizonyos ételek esetében komoly minőségromláshoz vezet a lefagyasztás.

Dia

	Az olyan magas víztartalmú zöldségeket, mint amilyen például az uborka, a paradicsom vagy épp a dinnye, semmiképp se fagyaszd le, a kiolvasztás után ugyanis rájuk sem ismersz majd.

Az olyan magas víztartalmú zöldségeket, mint amilyen például az uborka, a paradicsom vagy épp a dinnye, semmiképp se fagyaszd le, a kiolvasztás után ugyanis rájuk sem ismersz majd.

Dia

	Bár sokaknak eszükbe sem jutna, vannak, akik elgondolkoznak azon, érdemes lehet-e lefagyasztani a főtt tésztát. A válasz sajnos a nem, kiolvasztás után ugyanis nyúlós és ragacsos masszát kapsz helyette.

Bár sokaknak eszükbe sem jutna, vannak, akik elgondolkoznak azon, érdemes lehet-e lefagyasztani a főtt tésztát. A válasz sajnos a nem, kiolvasztás után ugyanis nyúlós és ragacsos masszát kapsz helyette.

Dia

	Az avokádó kellemes, krémes állagának is búcsút mondhatsz, ha a fagyasztóban szeretnéd tartósítani.

Az avokádó kellemes, krémes állagának is búcsút mondhatsz, ha a fagyasztóban szeretnéd tartósítani.

Dia

	A lágy sajtokat is tilos a fagyasztóban tárolni, állaguk ugyanis jelentős mértékben romlani fog.

A lágy sajtokat is tilos a fagyasztóban tárolni, állaguk ugyanis jelentős mértékben romlani fog.

Dia


                        	Nem véletlen, hogy sokan előszeretettel fagyasztják le a később főzéshez felhasználandó vagy például más módon feldolgozandó, zöld leveles zöldségeket, mint amilyen a spenót és a sóska, semmiképp se fagyaszd azonban le őket, ha eredetihez hasonló állapotukban szeretnéd őket felhasználni, például salátakészítéshez.

Nem véletlen, hogy sokan előszeretettel fagyasztják le a később főzéshez felhasználandó vagy például más módon feldolgozandó, zöld leveles zöldségeket, mint amilyen a spenót és a sóska, semmiképp se fagyaszd azonban le őket, ha eredetihez hasonló állapotukban szeretnéd őket felhasználni, például salátakészítéshez.

Dia

	Krémeket, szószokat vagy például majonézt soha ne tegyél a fagyasztóba, összetevőik ugyanis különválhatnak, minek köszönhetően igencsak furcsa állagot kaphatnak.

Krémeket, szószokat vagy például majonézt soha ne tegyél a fagyasztóba, összetevőik ugyanis különválhatnak, minek köszönhetően igencsak furcsa állagot kaphatnak.

Dia

	A tojással is nagyon vigyázz, az állagváltozás mellett ugyanis azért sem tanácsos a fagyasztóba tenni, mert a benne található folyadék megfagyva könnyedén szétrepesztheti a héjat.

A tojással is nagyon vigyázz, az állagváltozás mellett ugyanis azért sem tanácsos a fagyasztóba tenni, mert a benne található folyadék megfagyva könnyedén szétrepesztheti a héjat.

Blog.hu ajánló
Szerző: Árbócz Lilla
Fotó: