Miért lesz zöld a főtt tojás belseje? Elkerülheted, ha figyelsz a főzésnél
Sokan hiszik, hogy a tojás minőségével van összefüggésben.

tojasmosas
Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

5 forintos módszer puffadt szemekre és fáradt bőrre »

Ezt fogjuk viselni kora ősszel: külföldi divatmárkák ajánlásával »

Házi uborkás arctonik bőrhibákra: hidratál és ránctalanít »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A főtt tojás sárgája akkor a legétvágygerjesztőbb, ha gyönyörű, élénk, telt sárga színe van, sokan tapasztalják azonban, hogy inkább zöldes árnyalatú, legalábbis zöld színű körvonala lesz, a belseje pedig megfakul.

Ez azonban korántsem a tojás hibája, sokkal inkább a főzés idejéé, akkor fordul ugyanis elő, ha utóbbi túl sokáig tart, mely hibába sokan beleesnek, mivel biztosra szeretnének menni, és nem akarnak folyós végeredményt kapni.

A zöldes szín kémiai reakció eredménye, a vasszulfid miatt jön létre, mely akkor alakul ki, ha a hosszú főzési idő miatt a sárgájában található vas és a fehérjében jelen lévő hidrogénszulfid reakcióba lép. Ez azonban csupán esztétikai változást jelent, a tojás ízén, állagán, minőségén nem változtat. Ha szeretnéd elkerülni, tartsd a tojás ideális főzési idejét, ami kemény tojás esetén a forrástól számított tíz perc.

Blog.hu ajánló