Miért lesz zöld a főtt tojás belseje? Elkerülheted, ha figyelsz a főzésnél

Sokan hiszik, hogy a tojás minőségével van összefüggésben.

tojasmosas

Nyereményjáték

Nyerj párkapcsolati útikalauzt! A Szexbolondok illemtana című könyvet a szabad szerelem híveinek írták

Nyerj Hírhedt diktátorok asszonyai című történelmi könyvet!

összesen 2 db játék

Ez is érdekelhet

Ilyen most a jó öreg Csillebérci Szabadidő Központ – Elképesztő, hogy felújították! (x)

Így lásd el szakszerűen a sebet vagy horzsolást a gyereken - Hihetetlenül egyszerű (x)

Apró trükkök a tökéletes szelfiért - Híres női bloggereket kérdeztünk a legegyszerűbb praktikákról (x)

Az ország legjobb luxushotelje megfizethető áron a Mátrában - Nyáron kivételesen gyönyörű a táj (x)

Ilyenkor ingyenes nyáron az ország legjobb játszóparkja a kísérőknek! - Hőségben is tökéletes választás (x)

beauty and style

Sminklemosó otthon készítve: mindent leszed, és a bőröd is szeretni fogja »

A lány, aki mindig a táskájához sminkel: az összhatás tényleg elképesztő »

Elbűvölő virágkoszorúk a menyasszony hajába »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A főtt tojás sárgája akkor a legétvágygerjesztőbb, ha gyönyörű, élénk, telt sárga színe van, sokan tapasztalják azonban, hogy inkább zöldes árnyalatú, legalábbis zöld színű körvonala lesz, a belseje pedig megfakul.

Ez azonban korántsem a tojás hibája, sokkal inkább a főzés idejéé, akkor fordul ugyanis elő, ha utóbbi túl sokáig tart, mely hibába sokan beleesnek, mivel biztosra szeretnének menni, és nem akarnak folyós végeredményt kapni.

A zöldes szín kémiai reakció eredménye, a vasszulfid miatt jön létre, mely akkor alakul ki, ha a hosszú főzési idő miatt a sárgájában található vas és a fehérjében jelen lévő hidrogénszulfid reakcióba lép. Ez azonban csupán esztétikai változást jelent, a tojás ízén, állagán, minőségén nem változtat. Ha szeretnéd elkerülni, tartsd a tojás ideális főzési idejét, ami kemény tojás esetén a forrástól számított tíz perc.

Blog.hu ajánló