Miért lesz zöld a főtt tojás belseje? Elkerülheted, ha figyelsz a főzésnél
Sokan hiszik, hogy a tojás minőségével van összefüggésben.

tojasmosas
Ez is érdekelhet

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

TOGETHER We Recycle – Együtt a környezetért (x)

beauty and style

Így mutatja meg az arcforma, hogy milyen szemüveg passzol hozzá: ezeket az arányokat figyeld! »

Az olajzöld szemsmink 30 felett is nőies: így rakd fel, hogy ne öregítsen »

Vörös hajú szépség Boris Becker lánya: a 19 éves modell egzotikus vonásokat örökölt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A főtt tojás sárgája akkor a legétvágygerjesztőbb, ha gyönyörű, élénk, telt sárga színe van, sokan tapasztalják azonban, hogy inkább zöldes árnyalatú, legalábbis zöld színű körvonala lesz, a belseje pedig megfakul.

Ez azonban korántsem a tojás hibája, sokkal inkább a főzés idejéé, akkor fordul ugyanis elő, ha utóbbi túl sokáig tart, mely hibába sokan beleesnek, mivel biztosra szeretnének menni, és nem akarnak folyós végeredményt kapni.

A zöldes szín kémiai reakció eredménye, a vasszulfid miatt jön létre, mely akkor alakul ki, ha a hosszú főzési idő miatt a sárgájában található vas és a fehérjében jelen lévő hidrogénszulfid reakcióba lép. Ez azonban csupán esztétikai változást jelent, a tojás ízén, állagán, minőségén nem változtat. Ha szeretnéd elkerülni, tartsd a tojás ideális főzési idejét, ami kemény tojás esetén a forrástól számított tíz perc.

Ezt is szeretjük