Miért lesz zöld a főtt tojás belseje? Elkerülheted, ha figyelsz a főzésnél
Sokan hiszik, hogy a tojás minőségével van összefüggésben.

Nyereményjáték

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Ebben a hotelben az ételt a szántóföldről rakják az asztalra - Magyar hely, ha fontos az egészséged (x)

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Jobb az arctisztító kefénél, és azt is elmondjuk, miért: tisztít, és kisimítja a bőrt az új készülék »

Rózsás gyűrű házilag: percek alatt elkészítheted »

Egy színésznő, 8 frizura: Blake Lively legnagyobb átalakulásai »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A főtt tojás sárgája akkor a legétvágygerjesztőbb, ha gyönyörű, élénk, telt sárga színe van, sokan tapasztalják azonban, hogy inkább zöldes árnyalatú, legalábbis zöld színű körvonala lesz, a belseje pedig megfakul.

Ez azonban korántsem a tojás hibája, sokkal inkább a főzés idejéé, akkor fordul ugyanis elő, ha utóbbi túl sokáig tart, mely hibába sokan beleesnek, mivel biztosra szeretnének menni, és nem akarnak folyós végeredményt kapni.

A zöldes szín kémiai reakció eredménye, a vasszulfid miatt jön létre, mely akkor alakul ki, ha a hosszú főzési idő miatt a sárgájában található vas és a fehérjében jelen lévő hidrogénszulfid reakcióba lép. Ez azonban csupán esztétikai változást jelent, a tojás ízén, állagán, minőségén nem változtat. Ha szeretnéd elkerülni, tartsd a tojás ideális főzési idejét, ami kemény tojás esetén a forrástól számított tíz perc.

Blog.hu ajánló