101 karácsonyi főétel receptje
Cseréld le az unalomig lerágott ünnepi vacsorát valami igazán különlegesre! Receptjeink között biztosan megtalálod a számodra legízletesebbet.
Unod már a szokásos rántott halat sült krumplival és tartármártással? Akkor készíts inkább pulykát vagy kacsát, melyek legalább olyan ízletesek, mint a hal.
Köretnek pedig kínálj olyan nem mindennapi ételeket, melyek méltók az ünnepi vacsorához. Próbáld ki egészen különleges receptjeinket, és újítsd meg a repertoárodat!
Borban párolt pulykamell káposztaágyon
Hozzávalók:
- 1 kg kelkáposzta
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 pulykamellfilé
- 2 paradicsom
- fél dl száraz fehérbor
- olaj
- só
- bors
A húst vágd közepes darabokra, alaposan sózd meg, majd nagyjából fél órára tedd félre. Egy serpenyőben forrósíts fel némi olajat, és picit pirítsd meg a húst. Ízlésed szerint borssal szórd meg, add hozzá az áttört fokhagymát, a cikkekre vágott vöröshagymát és a bort. Fedd le a serpenyőt, és párold puhára a pulykamellet.
A paradicsomokat mártsd forró vízbe néhány pillanatra, majd hámozd meg őket. Vágd apró kockákra, és a nagy részét szórd a húsra, amikor az már majdnem teljesen megpuhult. A kelkáposztát szedd leveleire, és sós, forró vízben néhány perc alatt főzd meg. A salátaleveleket fektesd egy tányérra, és a maradék paradicsomot szórd rá a tetejére. Fektesd rá a pulykamelleket, és már tálalhatod is!
Sült kacsamell üvegtésztával és zöldségekkel
Hozzávalók:
- 70 dkg kacsamell
- 40 dkg üvegtészta
- 3 dl húsleves kockából
- 2 sárgarépa
- 1 jégsaláta
- 1 marék madársaláta
- 1 kis fej káposzta
- 1 dl olívaolaj
- 1 dl balzsamecet
- 1 kiskanál porcukor
- kristálycukor
- só
- bors
A kacsamellet kristálycukorral és sóval dörzsöld be. Takard le, és éjszakára tedd hűtőbe. Másnap a cukrot és a sót mosd le róla, és papírtörlővel itasd le a vizet a húsról. Felforrósított olajba tedd bele a kacsamellet, és pirítsd meg mindkét oldalát.
A római tálat áztasd egy órára hideg vízbe, majd fektesd bele a húst. Locsold rá a húslevest, fedd le, és 150 fokon süsd 1,5-2 órát. Az első óra letelte után negyed óránként ellenőrizd. Ha a villa már könnyen belemegy, akkor akár el is zárhatod a gázt. A jégsalátát szedd leveleire, néhányat hagyj egészben, a többit tépkedd csíkokra a madársalátával együtt. A káposztát csíkozd fel, a sárgarépát uborkareszelőn reszeld le. Az olívaolajat, a balzsamecetet és a porcukrot keverd össze, és ízlésed szerint sózd, borsozd. Öntsd a salátára, és alaposan keverd össze.
A félretett egész jégsalátalevelekre kanalazz rá az öntettel meglocsolt salátából, és erre fektesd rá a felszeletelt kacsasültet. Végül ne feledkezz meg az üvegtésztáról, melyet forró, sós vízben kell kifőzni, majd le kell szűrni. Ízlésed szerint a húsra szedve vagy mellette is kínálhatod.
OLVASD EL EZT IS!
- csokoládé
- csoki
101 karácsonyi sütemény receptje
- csokoládé
- csoki
Karácsonyi csokicsodák sütés nélkül, percek alatt
- csokoládé
- csoki
3 mesebeli csokibolt Budapesten
- ezüst
- színek
Álomszép terítékek karácsonyra
- fűszer
- advent