Manapság nagyjából minden tizedik gyerek mutatja a hiperaktivitás tüneteit. Ez eltérő idegrendszeri működés lehet veleszületett probléma, de környezeti hatások révén is jelentkezhet. Többek között bizonyos ételféleségek is hajlamosítanak a hiperaktivitásra - ám ezek még ma is egészségesként élnek a köztudatban, így sokan adják őket csemetéiknek. Tudd meg, melyeket érdemes kiiktatnod, vagy legalább minél kevesebbszer tenni az asztalra.

A saláta jó dolog, ám nem mindegy, mivel öntöd nyakon. A bolti dresszingek egy részében fellelhető az E210-219 adalékanyag, amely a hiperaktivitás mellett az asztma kialakulásához is hozzájárulhat. Készítsd otthon az öntetet!

A különféle gyümölcsös üdítőket sok gyerek víz helyett kapja, pedig számos egészségtelen hatásuk mellett hiperaktivitást is okozhatnak. Válaszd a 100%-os verziót, vagy préseld magad.

A hiperaktivitás szempontjából ugyancsak veszélyesek az E249-252 adalékanyagok, melyek pácolt húsokban és sajtokban találhatók meg. Tény, hogy a gyereknek sok fehérjére van szüksége, de az fellelhető például a hüvelyesekben is.

Ha már a húsoknál tartunk: a telített állati zsiradékokban gazdag felvágottak rendszeres fogyasztása is hozzájárulhat a hiperaktivitás kialakulásához.

Sok kekszben találhatók dopamin- és noradrenalin-gátlók, melyeknek ugyancsak közük lehet a hiperaktivitás kialakulásához.

Ugyan a cukor önmagában nem okoz hiperaktivitást, de ha a gyerkőc túl sokat kap belőle, időszakosan hasonló tünetek jelentkezhetnek nála. Fellelhető például a lekvárokban, dzsemekben - ezek hiába készülnek gyümölcsből, a fentiek miatt nem nevezhetők fenntartás nélkül egészségesnek.

A bolti müzliben rengeteg cukor lehet - inkább házilag készítsd el ezt a csemegét is.
Candidát okozó ételek
A magas cukortartalmú, élesztővel készült, illetve sok adalékanyagot tartalmazó élelmiszerek különösen veszélyesek, ha a Candida kialakulásáról van szó. Galériánkból megtudhatod, melyikekkel kell a legóvatosabbnak lenni!
7 népszerű nyári étel, ami Candidát okoz
Nézegess képeket!
Elolvasom