Cseresznyekrémleves
Cseresznyekrémleves
Hozzávalók 2 személyre
- 50 dkg magozott cseresznye
- cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 3-4 db szegfűszeg
- 1 mk gyömbér
- 1 csipet szerecsendió
- 1 citrom leve és héja
- 0.5 cs vaníliás pudingpor
- 2 dl tejszín
Elkészítés:
NYÁRI GYÜMÖLCSÖS RECEPT
A cseresznyét magozzuk ki, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, majd a fűszereket. Adjuk hozzá a citrom levét héjat. Főzzük kb. 20 percig, majd vegyük ki a cseresznye felét, és a maradékot botmixerrel pépesítsük.
Tegyük vissza a kiszedett cseresznyeszemeket és forraljuk fel.
A pudingport keverjük simára a tejszínnel, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a forrásban lévő levesbe. Kevergetve főzzük pár percig, amíg besűrűsödik.
Tálaláskor a hideg krémlevest ízlés szerint pörkölt mandulaforgácsba beleforgatott tejszínhabbal kínáljuk.
