Így néz ki most Gabrielle, Xena szöszi barátnője
Renée O'Connor, aki Gabrielle szerepét játszotta a Xena című sorozatban, mára kétgyermekes, férjes asszonnyá érett.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Talán maguk az alkotók sem gondolták akkoriban, hogy a Xena: A harcos hercegnő kalandjai hat évadot érnek majd meg. Bár az 1995 és 2001 között forgatott sorozat nyilvánvalóan nem elsősorban a történet, sokkal inkább a hiányos öltözetű szereplők révén vált közkedveltté.

A nőknek ugye ott volt a délceg, izmos Herkules Kevin Sorbo megformálásában. A pasik meg mindjárt két bombázót is kaptak - nem beszélve a folyamatosan felbukkanó, szintén csinos mellékszereplőkről: a Lucy Lawless alakította kemény Xenát, valamint a falusi lánykából lett szőke fegyvertársat, aki Renée O'Connor által elevenedett meg.

A Xenával lett ismert

Bár korábban csupán jelentéktelen mellékszerepek jutottak neki, az 1971-es színésznő végül valódi ismertségre tett szert a harcos hercegnős sorozattal. Állítólag először 1993-ban tűnt fel a Xena két producerének, Robert G. Tapertnek és Sam Raiminak.

A két férfi egy frenetikusra sikeredett meghallgatás után rögtön O'Connorra osztotta készülő kétórás kalandfilmjük, a Hercules and the Lost Kingdom egyik karakterének, Deianeirának az eljátszását.

Nem is csalódtak a texasi szépségben, így a Darkman 2 - Durant visszatérése című sci-fijük főszerepét szintén neki adták. Majd ezt követte Gabrielle a Xenában.

Rajongótábora van

Az eleinte kétségkívül kissé idegesítő szőkeség fokozatosan felnőtt a kőkemény harcos hercegnőhöz, ráadásul helyenként leszbikus ragaszkodása barátnőjéhez csak még pikánsabbá tette barátságukat. Nem véletlenül vált O'Connor a leszbikus közösségek példaképévé: 2006-ban például a LesbiaNation.com A nők, akiket imádunk-listáján az első helyet szerezte meg.

Annak ellenére, hogy a 39 éves sztár rendszeresen ápolja a kapcsolatot meleg rajongóival, ő maga heteroszexuális. Néhány éve elvált ma már nyolcéves kisfia, Miles apjától, azóta Jed Sura színésszel jár, akit a 2003-as Enter forgatásán ismert meg. Közös kislányuk, Iris 2006 márciusában született.

Ami a filmezést illeti, az utóbbi időben keveset játszik, 2008-ban viszont átállt a kamera másik oldalára, és segédrendezőként leforgatta a Diamonds and Guns című vígjátékot. Tavaly pedig a 17 perces Words Unspoken című drámát rendezőként, forgatókönyvíróként, valamint színésznőként is jegyezte.

Kevesen tudják, de Renée O'Connor több harcművészetben jeleskedik, egyebek közt feketeöves taekwondós, ezenkívül jól bánik több harci eszközzel is. Amikor pedig ideje engedi, szívesen festeget.
Ezt is szeretjük