Ilyen volt, ilyen lett: Will Smith
A fekete sztárnak sikerült mind a filmes, mind a zenei életben hatalmas sikereket elérni. Ismerd meg te is az életét!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Will Smith

Will Smith 1968 szeptemberében született Philadelphiában, baptista szülők gyermekeként. Sármja és könnyed modora miatt már 13 évesen ráragasztották kortársai a Prince, vagyis a Herceg becenevet, melyet később rapperként a művésznevében is felhasznált.

Zenével a csúcsra

Először a zenei karrierje indult el gyermekkori barátjával a DJ Jazzy Jeff and The Fresh Prince elnevezésű duóban, mely később kiegészült egy harmadik taggal is. Az immáron trióvá bővült csapat szellemes szövegű számait rengeteg rádióadó játszotta, és 1988-ban meg is kapták rap kategóriában életük első Grammy díját.

Az akkor húsz éves zenész nem sokat törődött azzal, hogy pénzét befektesse: ami volt, annak nagy részét elszórta, a másik felét pedig az adóhivatal vette el tőle, mivel 2,8 millió dollár adótartozást halmozott fel.

Ennek következtében 1990-re anyagilag teljesen csődbe ment, ám szerencséjére éppen ekkor kapott egy szerepet egy induló sorozatban: ez volt a Bel Air hercege, mely hat évig volt műsoron, és ami meghozta neki a filmes hírnevet is, amire mindig is vágyott.

Rosszfiúként az élre

1995-ben ugyanis mindenki megismerte a bombasztikus sikerű Bad Boys – Mire jók a rosszfiúk? című akcióthriller kapcsán, ahol Martin Lawrence-szel parádézott. Rá egy évre pedig olyat tett, amelyre nem nagyon van példa a sztárvilágban: képes volt párhuzamosan futtatni mozis és zenés karrierjét, és mindkettőt remekül csinálta.

Ha a filmes pályafutást nézzük, ekkor készült a Függetlenség napja című nagy költségvetésű látványmozi és a Men in Black – Sötét zsaruk című sci-fi Tommy Lee Jones oldalán, mely utóbbit ugyan nem akarta elvállalni, de szakmabeli felesége, Jada Pinkett Smith, akivel még a Bel Air hercege forgatásán jött össze, rábeszélte J ügynök szerepére.

A két film megnyitotta számára az utat, dúskálhatott a jobbnál jobb ajánlatok között, így történhetett meg, hogy Keanu Reeves előtt neki ajánlották fel a Matrix Neójának karakterét, de ezt végül visszautasította a Wild Wild West kedvéért.


Bár a modern western nem ütött akkorát, mint tervezték, azért később ismét képes volt kasszasikereket termelni, például az Én, a robottal, vagy az Alival, melyért 2001-ben Oscarra is jelölték.

A zenés karrier állomásain számos toplistás szerzeményt és filmzenét találunk: ki ne emlékezne például a Men in Black videoklipjére, ahol a táncosok és a földönkívüliek egyaránt ropják, vagy a Just the Two of Us című dalra, melyben még a kisfia is felbukkan egy-két pillanatra?

A sikerszériának pedig még nincs vége – a Legenda vagyok című 2007-es filmje az USA-ban minden idők legnagyobb decemberi bevételét hozta, a hamarosan mozikba kerülő lecsúszott szuperhősös vígjáték, a Hancock, és a még forgatás alatt lévő dráma, a Seven Pounds, melyben a főszereplő hét idegen életén akar változtatni, remek szórakoztatást ígérnek a mozi- és főleg a Smith-rajongóknak.

Ezt is szeretjük