Will Smith így kért bocsánatot Chris Rocktól: a botrányos pofozás miatt akár az Oscar-díját is bukhatja

Will Smith nyilvánosan kért bocsánatot Chris Rocktól.

GettyImages-1388159135
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Magyar idő szerint hétfőn hajnalban osztotta ki az Akadémia 94. alkalommal a filmes szakma legrangosabb elismerését, az Oscar-díjakat a Los Angeles-i Dolby Színházban. Az idei gála nem zajlott le botrány nélkül, tegnap mi is megírtuk, hogy Will Smith felpofozta Chris Rockot a színpadon, majd káromkodva osztotta ki, hogy ne vegye a szájára a feleségét, ugyanis a humorista Jada Pinkett Smithről fogalmazott meg egy sértő viccet. Rock annyit mondott, hogy alig várja Jadával a G. I. Jane második részét, utalva rá, hogy a nő kopaszra borotválta a fejét. Azonban ez azért érintette mélyen Smithéket, mert a sztárfeleség az autoimmun betegsége, az alopecia miatt veszítette el a haját.

Smith ellen, aki végül megkapta a legjobb színésznek járó díjat a Richard királyban nyújtott alakításáért, még az Akadémia is vizsgálatot indított. A színész végül egy nyilvánosan közzétett közleményben kért bocsánatot a tettéért.

Will Smith bocsánatot kért Chris Rocktól

"Az erőszak minden formája mérgező és pusztító. A tegnap esti Oscar-gálán tanúsított viselkedésem elfogadhatatlan és megbocsáthatatlan volt. A rajtam való viccelődés a munka részét képezi, de a Jada egészségi állapotával kapcsolatos poén túl sok volt számomra, és érzelmi alapon reagáltam rá. Szeretnék nyilvánosan bocsánatot kérni tőled, Chris. Átléptem egy határt, és hibáztam" - kezdte bocsánatkérését Smith, amit az Instagram-oldalán is közzétett.

"Szégyellem magam, és a viselkedésem nem azt az embert tükrözi, akivé válni akarok. A szeretet és kedvesség világában nincs helye az erőszaknak. Ezúton is szeretnék elnézést kérni az Akadémiától, a műsor producereitől, minden résztvevőtől és mindenkitől, aki a világ bármely pontján nézte a díjátadót. Bocsánatot kérek a Williams családtól és a Richard király-csapattól is. Mélységesen megbántam, hogy a viselkedésem foltot hagy egy különben csodás élményben" - tette hozzá.

Chris Rock egyelőre nem reagált az üzenetre, tegnap a Deadline megírta, hogy egyelőre nem jelenti fel a kollégáját. Még ha nagy eséllyel meg is ússza a feljelentést, Will Smithnek továbbra is van félnivalója, ugyanis tegnap este az Akadémia kiadott egy közleményt, amelyben bejelentették, hogy vizsgálatot indítanak az újdonsült Oscar-díjas sztár ellen.

GettyImages-1388085444
Fotó: Neilson Barnard / Getty Images Hungary

- Az Akadémia elítéli Smith úr tetteit a tegnap esti gálán. Hivatalosan is megkezdtük az incidens körüli felülvizsgálatot - jelentették be, majd hozzátették, hogy a vizsgálat további következményeket és lépéseket vonhat maga után, összhangban a kaliforniai törvényekkel és a testület saját szabályaival.

Így festettek a női sztárok az idei Oscar-gálán

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen kreációkat viseltek a női sztárok a 2022-es Oscar-gálán.

Ezt is szeretjük