Ez volt Whitney Houston utolsó fotója: már 9 éve, hogy nincs köztünk
Whitney Houston halála előtt két nappal mutatkozott utoljára a nyilvánosság előtt.

whitney-houston-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Whitney Houston volt korunk egyik legtehetségesebb művésze, már kislányként a templomi kórusban énekelt, édesanyja, Cissy a szárnyai alá vette, ő tanította meg az éneklés fortélyaira. Tinédzserként együtt léptek fel különféle night clubokban. A '80-as évek elején modellkedésbe vágott, majd végül kapott egy lemezszerződést, debütáló albuma 1985-ben jelent meg, amivel rengeteg rajongót szerzett világszerte, ráadásul a kritikusokat is lenyűgözte.

Karrierje során hatszor nyerte meg a Grammy-díjat, emellett a Guinness-rekordok Könyve őt tartja a világ legtöbb elismerését besöprő énekesnőnek. Igazi örökzöld slágerei vannak, ilyen az I Wanna Dance With Somebody, az I Will Always Love You, az I'm Every Woman vagy a Run To You. Amellett, hogy piszkosul tehetséges volt, aranyból volt a szíve, rengeteget adakozott. Nem csoda, hogy az egész világot sokkolta a hír, amikor 2012. február 11-én bejelentették halálhírét. 48 éves volt.

Ez volt Whitney Houston utolsó fotója

Szinte alig akad olyan elhunyt híresség, akinek ne terjedt volna el az interneten élete utolsó fotója. Ez Whitney Houston esetében sem volt másképp, az alábbi felvétel a halála előtt két nappal készült róla, pont az R&B Grammy-partit hagyta el, amit a Tru Hollywood night clubban rendeztek meg. Fel is lépett aznap este a szórakozóhelyen.

Az énekesnőt két nappal később, a Beverly Hilton Hotelben kibérelt lakosztályában találták meg, a fürdőkádjában feküdt eszméletlenül. Személyi asszisztense azonnal kihívta a mentőket, akik a helyszínen újraélesztést hajtottak végre, de sajnos nem jártak sikerrel. A toxikológiai vizsgálat kimutatta a szervezetében a difenhidramint, az alprazolámot és a ciklobenzaprint, ezek mind nyugtató hatású gyógyszerek. Végül a hivatalos jelentésben a halálának okául a vényre kapható gyógyszerek és az alkohol interakcióját nevezték meg.

Élete utolsó interjúját az Access Hollywood riporterének, Shaun Robinsonnak adta 2011 novemberében, írta meg a Daily Mail. Pont akkor ünnepelte, hogy harminc éve van benne a show-bizniszben.

Ez a felvétel szintén 2012. február 9-én készült róla.
Ez a felvétel szintén 2012. február 9-én készült róla.
Fotó: Tibrina Hobson / Getty Images Hungary

- Idősebb lettem, éretté váltam. Hálás vagyok azért, hogy még mindig azzal foglalkozhatok, amit szeretek. Harminc év van a hátam mögött, pont idén van a kerek évfordulóm. Persze mindig voltak, és lesznek is szép és nehéz időszakok. A világnézetem, a hitem és az elszántságom a hajtóerőm, azt is áldásnak látom, hogy van egy csodálatos édesanyám és a családom, akik mindig mondják, mennyire szeretnek engem - nyilatkozta akkor.

Sajnos élete során sok nehézséggel kezdett megküzdenie: sajnos nem vetette meg a kemény drogokat, a kokain rabjává vált, emellett az alkoholt sem vetette meg, élete végén már csak úgy mert színpadra állni, ha előtte benyugtatózta magát, ezeket a démonjait sosem sikerült leküzdenie. Emellett anyagi gondokkal is küzdött, annyira lenullázta magát, hogy a barátaitól kért kölcsön.

Drogfüggősége kialakulásáért sokáig volt férjét, Bobby Brownt vádolták meg, ám a férfi ezt a 2017-ben megjelent memoárjában tagadta.

Freddie Mercury és élete szerelme

Képes összeállításunkban megnézheted, kit tartott Freddie Mercury élete szerelmének.

Ezt is szeretjük