Megszólalt az érintett! Mellrákot diagnosztizáltak az ismert színésznőnél
Wanda Sykes egy talkshow-ban árulta el, egy véletlennek köszönheti, hogy felfedezték a daganatot.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Wanda Sykes a The Ellen DeGeneres Show-ban árulta el, hogy februárban mellrákot diagnosztizáltak nála.

A 47 éves amerikai színésznő nem titkolta el, hogy szerencséje volt, a rákos daganatot ugyanis azt követően fedezték fel, hogy mellkisebbítő műtétre jelentkezett.

Nagyon fájt már a háta

- Mellkisebbítés miatt mentem. Tényleg nagy melleim voltak, és belefáradtam, hogy mindent feldöntök velük. A hátam annyira fájt a végén, hogy elérkezettnek láttam az időt a műtétre - idézte fel emlékeit.

A laborvizsgálat azonban a bal mellében egy úgynevezett in situ duktális karcinómát - DCIS - mutatott ki, amely a rákos daganatok egy nem rosszindulatú, nullás stádiumú típusa.

- Szóval nagyon szerencsés voltam, de a rák, az rák. Háromhavonta kellett volna visszamennem kontrollra, de az ilyesmiben sosem voltam jó - tette hozzá Wanda Sykes.

Sikeres volt az operáció

A komikusként és íróként is szép sikereket elért híresség a biztonság kedvéért a kettős masztektómia mellett döntött, hogy kizárja a mellrák újbóli kialakulásának lehetőségét.

- Mindkét mellemet eltávolították. Most tehát semmi esélye annak, hogy újra rákos legyek. Ez elég félelmetesen hangzik, de mi mást tehettem volna? Vártam volna, hogy visszatérjen a betegség, amikor már túl késő?

Ezt is szeretjük