Vilmos herceg is felkapta a fejét Katalin becenevére az egyetemen: így indult a kapcsolatuk

Így ismerkedett meg Vilmos herceg és Katalin hercegné.

GettyImages-484500553

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vilmos herceg és Katalin hercegné közös története még a 2000-es évek elején vette kezdetét, amikor megismerkedtek a Skóciában található St. Andrews-i Egyetemen.

Katie Nicholl, a királyi család egyik életrajzírója Kate: The Future Queen című könyvében fedte fel, hogy Katalin az egyetemen kapott becenevének is köszönhette, hogy a trónörökös felfigyelt rá.

Vilmos herceg és Katalin hercegné megismerkedése

Vilmos herceg 2001-ben kezdte meg egyetemi tanulmányait, először művészettörténelem szakos volt, majd később földrajzra váltott. A hercegné, akit akkor még mindenki Kate Middletonnak ismert, szintén művészettörténelmet hallgatott. A trónörököshöz hasonlóan ő is 2001 szeptemberében lépte át először az egyetem küszöbét.

vili-és-katalin
Fotó: Profimedia

Az intézményben hagyománynak számított, hogy az elsőéves hallgatók a legelső héten minden este együtt buliztak, bár Katalin nem volt sosem egy nagy ivó, azonban friss gólyaként ő sem akart kimaradni a szórakozásból. Bár kislányként visszahúzódó volt, az egyetemen hamar megtalálta a helyét, és sokan megkedvelték. Még egy becenevet is kapott, mindenki gyönyörű Kate-nek nevezte.

- Kate hamar eligazodott, és gyakran látták őt a közös helyiségben pihenni egy fotelbe gömbölyödve, egy csésze teával a kezében, vagy újságcikkeket olvasott, amelyeket az apja küldött neki, vagy a szobatársaival ismerkedett - fogalmazta Nicholl.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A herceg a második héten kezdte tanulmányait, a Katalin feletti kollégiumi szobába költözött be. Nem telt bele sok időbe, hogy felfigyeljen jövendőbelijére, ráadásul a gyönyörű Kate becenév is megragadta a figyelmét.

- Bár kezdetben visszafogottabb volt a kortársainál, de a természetes szépsége nyilvánvaló volt.

Katalin frissen le volt barnulva akkor, mert a szüleivel Barbadoson nyaralt, minden kora reggelét úszással vagy futással kezdte, így sportos volt az alakja. Nem csoda, hogy Vilmos szívesen megismerte volna közelebbről, így összeszedte a bátorságát, hogy megkérdezze Katalintól, nem akar vele és a barátaival együtt reggelizni. Az első találkozásuk az egyetem halljában történt, a diákoknak tartott bulin.

Talán a legviccesebb az a történet, amikor először találkoztak. Vilmos annyira kétségbeesetten meg akarta Katalint ismerni, hogy miközben odasétált hozzá, véletlenül megbotlott. Ezt így reagálta le: "Ó, ez szörnyű kezdés volt! Azt fogod rólam hinni, hogy totál ügyetlen vagyok! - emlékezett vissza Tom Quinn, a család másik szakértője a William and Kate: Too Good to be True? című dokumentumfilmben.

Ezután Middleton egyből pukedlizni akart, ám véletlenül meglökte a herceget, aki erre leöntötte magát az italával. A barna szépség egyből elvörösödött, majd el is rohant.

GettyImages-1239191766 (1)
Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

Bár volt némi ügyetlenkedés a megismerkedésükkor, ez nem tántorította el Vilmost, hogy ismét megközelítse Katalint, akivel először jó barátok lettek. 2002 tavasza volt a vízválasztó, akkor tartották meg az egyetem jótékonysági divateseményét, ahol a lány egy nagyon dögös ruhában lépett a kifutóra, már aznap este elcsattant köztük az első csók.

Utána elválaszthatatlanok lettek, bár később megéltek mélypontokat, volt, hogy hónapokra szakítottak, de végül újra egymásra találtak. 2010-ben jelentették be eljegyzésüket, majd 2011 áprilisában összekötötték az életüket. Azóta három gyermeket nevelnek, György, Charlotte és Lajos a rajongók kedvencei.

Erzsébet királynő legszebb ruhái

Képes összeállításunkban csokorba szedtük Erzsébet királynő legszebb estélyi ruháit, amelyek mindegyikében csak úgy ragyogott.

Ezt is szeretjük