Katalin és Vilmos huncut gyerekeikkel pózoltak: gyönyörű az idei karácsonyi képeslapjuk
Vilmos és Katalin szép családjáról gyönyörű felvétel készült.

vilmos-katalin-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vilmos herceg és Katalin hercegné a brit királyi család egyik legnépszerűbb házaspárja, a trónörököst és feleségét világszerte millióan imádják. Nemcsak ők, hanem gyermekeik, a hétéves György, az ötesztendős Charlotte és a család legkisebb tagja, a kétéves Lajos is sokak szívébe belopta magát.

A karácsonyi időszakban rengeteg rajongói levél érkezik otthonukba, a Kensington-palotába, hogy kellemes ünnepeket kívánjanak nekik. Azért, hogy megköszönjék az emberek kedves gesztusát, mindig visszaküldenek egy karácsonyi képeslapot.

Közzétette a palota Vilmos családjának karácsonyi képeslapját

Az idei képeslapjukon is természetesen rajta van az egész család: Katalin ölében a kis Charlotte, míg Vilmos oldalán Lajos és György herceg látható. A gyerekek közül talán a legkisebb élvezte a legjobban a fotózást, Lajos huncut nevetése szinte minden ember arcára mosolyt csal. Nagyon természetesre sikerült a felvétel, amelyet Matt Porteous fotóművész készített. Nem ez volt az első alkalom, hogy a férfi közreműködött Katalinékkal, több alkalommal is lefotózta a családot, például a tavalyi, ünnepi képeik szintén az ő nevéhez fűződnek, de Lajos keresztelőjére is Porteoust kérték fel.

A rajongók csak úgy olvadoztak a hivatalos karácsonyi képeslapjukon, többen leírták a véleményüket, hogy szerintük a gyerkőcök kire hasonlítanak: "Györgyben Diana családtagjait látom, Charlotte olyan, mint a királynő, Lajos pedig kiköpött Katalin" - fogalmazta egy kommentelő. Mások azon ámultak, hogy milyen nagyot nőttek a gyerekek az elmúlt hónapokban.

Vilmosékon kívül Károly herceg és Kamilla hercegné is megosztotta a rajongóival, milyen képeslapot küldenek ki azoknak, akik levelet írnak nekik karácsony alkalmával. A képet Skóciában készítették róluk, a Birkhall névre elkeresztelt birtokukon.

A királyi család tagjainak bárki írhat levelet az ünnepek, évfordulók vagy éppen a születésnapok alkalmából, akár a gyerekeknek is. Természetesen van néhány szabály, amiről nem feledkezhetünk meg, hiszen a levelet nem úgy fogalmazzuk meg, mintha egy jó barátunknak írnánk, hiszen ők mégis a királyi család tagjai.

Például a "His" vagy "Her Royal Highness", magyarul az Ő királyi felsége megszólítással érdemes kezdenünk, de a "Dear Sir" vagy "Dear Madam" is helytálló, attól függ, hogy a család férfi vagy női tagjának címezzük a levelünket. A levélben leírhatjuk a jókívánságunkat, emellett, ha csak egy adott személynek, például a királynőnek, Vilmosnak vagy Katalinnak írunk, megfogalmazhatjuk, mennyire csodáljuk az eddig elért munkásságáért.

Akár az ember saját magáról is írhat pár sort, hogy őt milyen módon inspirálja az adott családtag, a lényeg, hogy végig udvariasak és tisztelettudóak maradjunk. Az üzenetünk végét a "Yours sincerely", magyarra fordítva az üdvözlettel szóval, majd az aláírásunkkal zárjuk. Fontos, hogy a levélre a címünket olvasható betűkkel írjuk ki, így nagy eséllyel biztosan kapunk választ a palotából. Tapasztalatból tudom, hogy körülbelül a levél feladása után másfél, legkésőbb két hónappal megérkezik a válasz Angliából Magyarországra, amiben benne szerepel a képeslap, melynek hátuljára egy pár soros köszönetszöveget nyomtattak. Sajnos a szállítás alatt elkeveredhet a levél, de én eddig két alkalommal írtam nekik, és mindig kaptam választ.

Ha Erzsébetnek írunk, akkor a Buckingham-palotába, ha Katalinéknak, akkor a Kensington-palotába, vagy ha Károly hercegéknek, akkor a Clarence House-ba küldhetjük üzenetünket. A családtagok otthonainak pontos címei könnyen megtalálhatóak az interneten.

Diana és fiai legszebb pillanatai

Képes összeállításunkban megnézheted Diana, Vilmos és Harry legaranyosabb közös pillanatait.

Ezt is szeretjük