Ráncos csúfsággá vénült az egykor szexi sztármodell
Veruschka egykor a Vogue címlapjának visszatérő vendége volt, de ma már csak a macskái érdeklik.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A német származású sztár, akit Veruschka néven ismert meg a világ, a hatvanas években még ünnepelt modell volt, aki tizenegy alkalommal pózolhatott a Vogue címlapján, és hollywoodi sztárok keresték kegyeit. Ma már azonban elfordult a divat látszatcsillogásától, és szinte felismerhetetlenül ráncossá és megviselté marta arcát az idő.


Az egykori grófkisasszony - Vera von Lehndorff néven látta meg 1939-ben a világot - élete kétségkívül drámai és mesés fordulatokban gazdag, nem csoda hát, ha hetvenéves korára macskái már tökéletesen kielégítik társas igényeit.

Lakli tiniből ünnepelt modell

Születésekor még ötszáz szobás kastélyban él szüleivel és testvéreivel, de a második világháború mindent megváltoztatott. Miután édesapja tanúja lett, hogyan mészároltak le a nácik zsidó gyerekeket, a német ellenállás aktív tagjává vált.

Veruschka öttéves volt, amikor apját kivégezték, ők pedig munkatáborban tengették napjaikat 1945-ig.

Diákévei nem teltek vígan - annak idején 13 iskolába járt, mert folyton vándoroltak -, ráadásul mivel 14 éves korára már 185 centi magas volt, állandóan csúfolták a többiek.

Bejárta a világot

Végül Hamburgba, majd Firenzébe menekült, hogy művészetet tanulhasson. Olaszországi tartózkodásának köszönhette, hogy húszévesen felfedezte Ugo Mulas fotós, aki rögtön munkát ajánlott neki.

A hatvanas évekre már elismert modellként élte a sztárok fényűző életét, a fotózások alkalmával bejárta a világot, és olyan emberek keresték kegyeit, mint Salvador Dalí.

Bár sosem akart családot, a szenvedélyes viszonyokat nem vetette meg, ám mindannyiszor inkább a karizmatikus, nem egyszer alacsony sztárokhoz vonzódott. Hódolói között volt egyebek közt Dustin Hoffman, Al Pacino, Peter Fonda, Jack Nicholson és Warren Beatty is.

Hippiként él

1974-ben azonban súlyos depresszióba esett, és tudatosan egyre távolodott a szépségipartól. Pszichiátere segítségével sikerült feldolgoznia tragikus múltját, de végül mégis búcsút intett a szakmának, miután a Vogue későbbi igazgatójával összetűzésbe keveredett.

Azóta egyszer-kétszer még felbukkant jeles eseményeken, sőt, 2000-ben a kifutóra is felmerészkedett a melbourne-i divatfesztiválon, ám már nem vonzza a csillogás. Inkább naponta fél órát biciklizik, hogy megetesse a brooklyni lakása közelében élő kóbor macskákat.

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

- A hírnév olyan, mint egy buborék. Egy fényes tárgy, ami elkopik, és már nem is érdekes többé - nyilatkozta egy interjújában.

Ezt is szeretjük