Így néz ki most Vanilla Ice, a hófehér rapper

Emlékszel rá?

Vanilla Ice népszerű rapper az Ice Ice Baby 1990-es sikerét soha többet nem tudta megismételni.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ki ne ismerné a kilencvenes évekbeli rap-dalt, az Ice Ice Babyt, melyben többek között egy buggyos gatyás, furcsa frizurát viselő fehér fiatalember mondogatta a magáét, érthetetlen akcentussal, de nagyon kúl módon?

Divatot teremtett

Nos, ő volt Robert Van Winkle, vagy ahogy a világ megismerte, Vanilla Ice – és aki bármennyire is igyekszik, azóta is képtelen elérni olyan magasságokba, mint akkor.

Bár a sztár életrajzát a producerek erősen feltuningolták, hogy rapperhez méltóbb legyen, annyi bizonyos, hogy Dél-Floridában nőtt fel a szöszi fiú, de már kiskorában érdeklődött a feketék zenéje és kultúrája iránt.

Afrikából származó barátaitól tinikorában megtanult breakelni, sőt, ők ragasztották rá a Vanilla Ice nevet is.

Forró siker után jeges fogadtatás

Az ikonikus Ice Ice Baby szövegét állítólag 16 éves korában írta, és egy véletlennek köszönhetően indult el a siker útján. Az énekes debütáló albumát ugyanis a Play That Funky Music dallal szerették volna promotálni, a kislemez B-oldalára azonban, csak úgy mellékesen, rámásolták az Ice Ice Babyt.

A legenda szerint egy alkalommal egy figyelmetlen dj véletlenül fordítva tette a lejátszóra a lemezt, és felcsendült a szám, ami rögtön közkedvelt lett. Olyannyira, hogy azóta egyes források szerint 40 millió alkalommal vásárolták meg szerte a világon.

Persze a világhír rengeteg lemondással és kompromisszummal járt a hirtelen híressé vált Vanilla Ice részéről, ám - ahogy később elismerte - pénzzel mindig le lehetett kenyerezni. Így aztán piacra dobták fals, ám nagyon izgalmasan hangzó életrajzát, és annak a bizonyos buggyos gatyának a viselésére is rá lehetett venni.

Későbbi albumait azonban teljesen lehúzta a kritika, így a hirtelen sikert nagyon gyors bukás követte: 1994-re a sztár lecsúszott, kivarratta a testét, drogozott, sőt, megpróbálta szándékosan túladagolni magát.

- Csak arra emlékszem, hogy a barátaim hideg vízzel locsolnak, én pedig a fürdőszobám kövén fekszem a saját hányásomban. Akkoriban 18 millió dollárom volt a bankban, de még mindig nem tett boldoggá sem a hírnév, sem a gazdagság. Tehát amikor néhány nappal később magamhoz tértem, rájöttem, hogy meg kell változtatnom az életemet, és vissza kell térnem olyan dolgokhoz, amik korábban örömet szereztek, mint például a cross-motorozás. Új barátaim lettek, akik segítettek kimászni a gödörből, a családom és a zeném pedig ismét reményt adott – vallja hivatalos honlapján.

Szép szavak, de azért nem ennyire habos-vaníliás az élet a rapper körül. A 41 éves Van Winkle ugyanis többször volt már letartóztatva: részint gyorshajtásért, illetve kétszer azért, mert állítólag megverte a feleségét. Vanilla Ice egyébként 12 éve házas, felesége, Laura Van Winkle két gyermeket szült neki az idők során.

Ezt is szeretjük