Emlékszel a Nagy durranás sztárjára? Valeria Golino 45 évesen is bombázó

Valeria Golino 45 évesen is megőrizte természetes szépségét.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Valeria Golino színésznőt az Esőemberben ismerte meg a világ. Az amerikai filmdráma Barry Levinson rendezésében, Tom Cruise és Dustin Hoffman főszereplésével 1988-ban készült. Utóbbit alakításáért Oscar-díjjal tüntették ki. Az alkotás emellett további három Oscart zsebelt be: a legjobb filmért, a legjobb rendezésért és a legjobb forgatókönyvért járót.

Bár az akkor 22 éves színésznő arcán mára megjelent néhány ránc, kicsit több mint két évtized után, 45 évesen is megőrizte természetes báját. Szerencsére sok kolléganőjével ellentétben nem ijedt meg az idő múlásától, és nem feküdt kés alá. Az egyetlen nagyobb változtatás a frizuráját érinti: a természetes csigákat néha lágy hullámokká simítja.

Olasz filmekben ismerte meg a szakma

Valeria Golino a jó géneket szüleitől örökölte: egy olasz nyelvész és egy görög festőnő lányaként született 1966. október 22-én Nápolyban. Ebben az olasz városban és Athénban nőtt fel.

Már iskolás korában elkezdett modellkedni, 17 évesen pedig filmkamerák elé is állt Olaszországban, a Scherzo del destino in agguato dietro l'angolo come un brigante da strada című filmben.

1986-ban a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb színésznőnek járó díjjal tüntették ki a Storia d'amore című filmben nyújtott alakításáért. Ennek köszönhette, hogy Hollywood is felfigyelt rá.

Nemzetközi sikert azt követően ért el, hogy eljátszotta Tom Cruise élettársát az Esőember című filmben.

Majdnem a Micsoda nő! sztárja lett

Akár a nyolcvanas évek filmikonjává is válhatott volna. Majdnem megkapta a Micsoda nő! főszerepét, ám erős olasz akcentusa miatt végül mégsem őt, hanem Julia Robertset választották Vivian szerepére.

Szerepajánlatokban azonban továbbra sem szenvedett hiányt. Láthattuk a Nagy durranás első és második részében, a Las Vegas, végállomás, a Menekülés Los Angelesből, a Négy szoba vagy a Halhatatlan kedves című filmekben.

2002-ben az Oscar-díjra jelölt Frida című drámában ő alakította Lupe Marínt, az Alfred Molina által életre keltett Diego Rivera egyik volt feléségét, mielőtt az elvette volna Frida Kahlo festőnőt, akinek a szerepében Salma Hayek tündökölt.

Ugyanebben az évben egy olasz-francia koprodukcióban, a Lampedusában főszerepet játszott. A kritikusok elismeréssel szóltak az általa megformált Graziáról, aki hangulatingadozásokkal küzd, és környezete meg nem értettségével kénytelen szembesülni. Az alkotást kilenc díjjal, többek között a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál díjával tüntették ki.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Valeria Golino nem ment férjhez. Hosszabb kapcsolata volt Peter del Monte rendezővel, Fabrizio Bentivoglio, Benicio del Toro és Andrea Di Stefano színészekkel. 2006 óta egy olasz kollégájával, Riccardo Scamarcióval alkot egy párt.

Ezt is szeretjük