Lufifejű torzszülött lett a gyönyörű Valentina Zelyaevából
Alig ült el a korábbi retusálási botrány, most újra gyülekeznek a felhők a Ralph Lauren divatház fölött.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Még el sem csitult a Ralph Lauren korábbi Photoshop-botránya, máris itt a legfrissebb. A divatcég ausztrál honlapján ugyanis alig néhány napja ismét kiverte egy rémmé retusált modell fotója a biztosítékot.

A printscreenelt weboldalképeken ugyanis jól látszik, Valentina Zelyaeva testét jócskán szétpemzlizték a túl lelkes photoshopperek.

A 2009-es tavaszi kollekciót bemutató kötött felsős nyitóképen a 27 éves modell meglehetősen eltorzítva látható: a feje túl nagy a derekához képest, a válla zavaróan széles a csípőjével összevetve, és a nadrágja sem ráncolódik úgy, ahogy azt az ember elvárná. Ironikus módon a kollekció képei között ott szerepel a vélhetőleg eredeti felvétel is, így még látványosabb az utómunka.

Túl kövér?

Bár a Ralph Lauren nem volt hajlandó kommentálni az esetet, a Photoshop-katasztrófákra szakosodott weboldalak máris alaposan megtépázták a neves divatcéget.

A hozzászólók többsége nem érti, miért kell az amúgy is szuperkarcsú kifutótündéreket  - Zelyaeva 177 centis és 34-es ruhákat hord - lehetetlenül vékonnyá retusálni.

Mások meg egyenesen azt javasolják, talán csontvázakon kellene bemutatniuk az új kollekciókat - már ha azokat nem találják túl kövérnek.

A legjobban kereső modellek között van

Az 1982-es születésű Valentina Zelyaeva egyébként nem először dolgozott a cégnek. A Forbes listáján a 13. legtöbbet kereső orosz szépség 2004 óta rendszeres szereplője a Ralph Lauren-bemutatóknak, emellett számos divatlap – Vogue, Glamour, Elle – címlapján is szerepelt már. Érdekesség, hogy annak idején, amikor 2006-ban Milánóban kizárták a túl vékony modelleket a kifutókról, Zelyaeva is azok közé tartozott, akik kifogásolták a döntést.

- Úgy gondolom, ez is diszkrimináció. Végső soron modellek vagyunk, a karcsúság a szakmával jár. Én sem megyek be egy irodába, és mondom a kövéreknek, hogy többet nem járhatnak dolgozni, mert túlsúlyosak – fakadt ki.Persze azért valószínűleg álmában sem jutott volna eszébe, hogy még az ő méreteit is soknak véli majd a Ralph Lauren.
Ezt is szeretjük