Feleségét és két gyermekét hagyta magára az öngyilkos filmes
Egy éve ment el
Tony Scott pont egy éve vetett véget életének.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tony Scott pontosan ma egy éve, 2012. augusztus 19-én lett öngyilkos. A 68 éves filmrendező és producer egy hídról vetette magát a mélybe.

Feleségét, Donna W. Scott színésznőt és két közös gyermeküket hagyta magára, a családot nagyon megviselte a tragédia.

Mélyben vetette magát

Az utólagos vizsgálatok kizárták az idegenkezűség lehetőségét, ugyanis minden jel öngyilkosságra utalt, annak ellenére, hogy Tony Scott döntése mindenkit váratlanul ért. A hollywoodi filmrendező a San Pedróban található Vincent Thomas hídról ugrott le.

A partiőrség két órán belül kiemelte a holtestet és a rendőrökkel együtt azonnali nyomozásba kezdtek. A filmrendező valószínűleg még korábban döntött úgy, hogy végez magával, mivel búcsúlevelet is hagyott.

Az irományt autójában találták meg, mellyel azon a hídon parkolt melyről leugrott. A levélben nem beszél arról, hogy miért akart véget vetni az életének, de a közeli ismerősök és családtagok elmondása szerint, valószínűleg betegsége miatt menekült a halálba.

Agydaganata volt

A filmes legendánál pár héttel az öngyilkosság előtt agydaganatot találtak, barátai szerint nem akarta, hogy a betegség lassan végezzen vele, inkább megelőzte azt.

Kollégái szerint mindig is egy határozott ember volt, aki tudta, hogy mit csinál, ha eldöntött valamit azt véghez is vitte.

Tehetségét számtalan nagyszabású produkció bizonyítja. Pályája 1983-ban indult Az éhség című filmmel, a világ pedig a Top Gun című produkció kapcsán figyelt fel rá igazán, mely hatalmas kasszasikert hozott. Ő rendezte még a Tiszta románc, Az utolsó cserkész, vagy a Tűzben edzett férfi című filmet is.

2000-ben Magyarországon forgatta a Kémjátszmát, melyben Brad Pitt és Robert Redford játszotta a főszerepet. Utolsó rendezése a Száguldó bomba című alkotás volt, melyet 2010-ben készített. Különleges tehetségének gyümölcsei még biztos, hogy sokáig fenntartják Tony Scott emlékét.
Ezt is szeretjük