Aranykalitkába zárva
Tom Cruise és Katie Holmes 2007-es éve
Katie és Tom álompárként tündököltek az elmúlt években, de 2007 kijózanította a rajongókat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2005-ben fényes eljegyzés az Eiffel-torony tetején, Tom egy kanapén ugrálva kiabálta fénylő szemekkel, hogy mennyire szerelmes, és Katie mosolya is arról árulkodott, hogy megtalálta az igazit. Az eljegyzésük utáni évben Katie megszülte közös gyermeküket, Surit, majd 2006 novemberében óriási felhajtás mellett egybekeltek egy gyönyörű kastélyban.

Az esküvőjük időpontjában azonban már sejthető volt, hogy házasságuk nem lesz felhőtlen, hisz a hívő szcientológus Tom olyan szabályokat szabott meg a katolikus neveltetésű Katie-nek, amikkel halálra rémítette őt.

Ezek közé tartozott, hogy Katie-nek a gyermeküket a legnagyobb csendben kell világra hoznia. Nem beszélhet a gyerekkel az első egy-két napban, az első három-négy hónapban el kell zárnia a babát a külvilág elől, hogy kifejezetten olyan emberek foglalkozzanak vele, akik célirányosan zsenit nevelhetnek belőle.

Tom legsokkolóbb húzása mégis az volt, amikor a kis Suri első szilárd székletét bronzba öntötte. Ugyanilyen megrökönyödést okozott, amikor Tom közölte: meg fogja enni gyermeke méhlepényét, de szerencsére erre nem került sor - vagy egyszerűen nem tudunk róla. Mindenesetre el kell ismerni, hogy Tomnak voltak olyan húzásai, amiből Katie-nek sejtenie kellett volna, hogy nincs minden rendben leendő társával. Ennek ellenére mégis kimondta a „boldogító” igent gyermeke apjának 2006 novemberében.

Egy valóban új élet

A mézesheteik után Katie számára elérkezett a házasélet kijózanító valósága. Tom ezidáig csak gyermeküket birtokolta, azonban azzal, hogy Katie hozzáment és aláírta a házassági szerződést, megpecsételte saját sorsát is.

Tom ugyanis házasságuk megköttetése óta úgy játszik feleségével és közös életükkel, mint valami marionettbábuval. Az év azzal kezdődött, hogy Tom eltiltotta Katie-t a vásárlástól. A színésznőnek előtte ez volt az egyetlen lehetősége, hogy kimozduljon otthonról, és ne legyen mindig szem előtt - Tom ezt egy pillanat alatt elvette tőle.

Az elmúlt évben Katie egyre többet fogyott, és hónapról hónapra látható a róla készült fényképeken, hogy a régen mosolytól ragyogó szemű lány már csak erőltetett grimaszra képes. A barátok szép lassan eltűntek Katie mellől, és a Beckham-házaspárral való találkozások is elmaradtak napirendjeikből.

Novemberben nyilvánosságra került a Katie és Tom között létrejött házassági szerződés, mely közel száz oldalon ecseteli Katie kötelezettségeit és az ezért járó pénzösszegeket. A szerződésből egyértelműen kiderül, hogy Katie eladta a teljes életét férjének, aki azzal, hogy gyűrűt húzott az ujjára, az egész személyiségét birtokba vette.

A szerződés szerint Tom meghatározhatja, hogy felesége kivel barátkozhat, milyen frizurát csináltathat magának, milyen ruhát vehet fel, ha kimegy az utcára, és úgy tűnik, hogy a sportolási szokásait is megválaszthatja Katie-nek: a színésznő ugyanis most készül a második maratonijának lefutására.

Mindemellett gyermekükkel együtt lehet, de nem nevelheti őt: a szcientológia azt mondja, hogy akkor lesz igazán kiegyensúlyozott felnőtt valakiből, ha gyermekkorában semmiben nem korlátozzák.

A házaspár barátai szerint a kétéves kislány egy igazi kis zsarnok lett, aki úgy ugráltatja a szüleit és a családnak dolgozókat, ahogy ő szeretné. Azonban sejthető, hogy azok a barátok, akik így nyilatkoztak Suriról, többé nem találkozhatnak sem Katie-vel, sem Tommal, hisz a család feje így döntött.

Katie pedig éli közel sem kényelmes életét egy aranykalitkában, melybe önként és dalolva repült be - bár igaz, amikor kirepül onnan, rengeteg pénze lesz majd. De lehet, hogy addigra túl nagy árat fizet.

Ezt is szeretjük