58 évesen szívrohamban elhunyt Tom T-Bone Wolk
Tom T-Bone Wolk húsz éven keresztül zenélt a Hall & Oates nevű zenekarral, de számos más előadóval is dolgozott együtt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2010. február 28-án, 58 éves korában szívrohamban elhunyt Tom T-Bone Wolk világhírű zenész, adta hírül barátja, Michelle Aquilato.

Tom Wolk 1951. december 24-én született New Yorkban. A zenei karrierről azt nyilatkozta, hogy ez nem valami olyasmi, amit az ember dönt el, hanem éppen ellenkezőleg - eleve el van rendeltetve valaki számára.

Festőnek készült

T-Bone akkor határozta el, hogy zenész lesz, mikor fiatalkorában először látta a Beatlest az Ed Sullivan Show-ban. Ennek ellenére az East Village-i Cooper Union Art School hallgatója lett, ahol festészetet tanult, ám a zenétől nem tudott elszakadni.

Néhány év múlva már helyi garázsbandákban zenélt, ám az áttörésre sem kellett sokat várnia, amelyre a nyolcvanas évek elején került sor.

Ekkor kérték fel, hogy vegye át Will Lee helyét David Letterman Late Show című műsorának együttesében, ezt követően pedig a Saturday Night Live című show házi formációjának lett a basszusgitárosa.

Igazán híressé a Hall & Oates tagjaként vált

Népszerűségét mégis elsősorban a Hall & Oates nevű együttesnek köszönheti, amelynek 1981-ben lett állandó tagja, és akikkel mintegy két évtizeden keresztül zenélt. Wolk mellesleg a banda több lemezének producereként is közreműködött.

Vendégzenészként pályafutása során olyan neves előadókkal zenélt együtt, mint Carly Simon, Cyndi Lauper, Harry Nilsson, Roseanne Cash, Elvis Costello és Billy Joel.

A nyolcvanas években pedig újságíróként rendszeresen közölt cikkeket a Guitar for the Practicing Musician című zenei magazinban.
Ezt is szeretjük