Így festett Tina Turner élete utolsó nyilvános szereplésékor: az otthonából jelentkezett be

Tina Turner 2021-ben szerepelt utoljára a nyilvánosság előtt.

tina-turner-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Magyar idő szerint tegnap este derült ki, hogy Tina Turner elhunyt svájci otthonában, 83 éves volt. Az egész világ gyászolja őt, a tiszteletére összegyűjtöttük az élete utolsó olyan pillanatait, amikor a nyilvánosság előtt szerepelt.

Tina Turner utolsó szereplése

Énekesnőként 2009-ben vonult vissza, a Tina!: 50. évforduló turnéjával összesen 90 alkalommal lépett fel Amerika és Európa különböző városaiban. Utolsó koncertjét május 5-én tartotta meg az Egyesült Királyságban, Sheffieldben.

2019-ben mutatták be az életéről szóló musicalt, annak New York-i premierjét sem hagyta ki férjével, Erwin Bach zenei producerrel. Utolsó nyilvános szereplését 2021-ben vállalta be, pont abban az évben iktatták be a Rock & Roll Hírességek Csarnokába, ezért mondott köszönetet egy róla készült videóban, amit az otthonában készítettek el. Pont az év novemberében lett 82 éves, így az a felvétel egy szülinapi köszöntőként is dukált. 2022-ben a 83. szülinapját is megérhette, sajnos a 2023-asat már nem. 

A 2010-es években sajnos egyre több szomorú hír érkezett az egészségi állapotáról, 2017-ben még veseátültetést is végeztek nála. 

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan festett Tina Turner az utolsó szereplése idején.

Tina Turner fiatalon

2023. áprilisi cikkünkben mutattuk meg fiatalkori képeit.

Cover- és ajánlók: Getty Images

Ezt is szeretjük