Helyi közösségi komposztálót és rocksulit is támogat a Tesco (x)
A vásárlók zsetonokkal támogathatták a helyi projekteket, az áruházlánc összesen 43,4 millió forintos támogatást osztott szét.

2100x1400 0
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Tesco hetedik alkalommal hirdette meg „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű pályázati programját, amelyben a vásárlók összesen több mint 2,8 millió zsetonnal szavaztak a környezetükben megvalósítandó helyi projektekre.

A legtöbb szavazatot a Győr-Moson-Sopron megyei Egy a világunk Alapítvány zeneterápiás kezdeményezése kapta, amelynek célja, hogy a sérültséggel élő és ép gyerekek közös, zenés foglalkozások során tanuljanak meg egymásra figyelni.

2,8 millió zsetonnal szavaztak a vásárlók

Országszerte többek között a lovagkort felelevenítő gyermektábor, közösségi komposztáló és spájz, rocksuli, ökojátszótér és újraélesztő tanfolyam is megvalósulhat az áruházlánc összesen 43,4 millió forintos támogatásának köszönhetően.

2100x1400 1

A Tesco „Ön választ, mi segítünk” programjában a vásárlók döntik el, saját környékükön mely programok megvalósítását támogassa az áruházlánc. A hetedik fordulóba 61 körzetből érkeztek az oktatást, képesség-fejlesztést támogató, egészséges életmódra ösztönző, valamint környezetvédő és -szépítő kategóriában pályázatok. A szakmai előzsűrizést követően a vásárlók több mint 2,8 millió zseton bedobásával döntöttek a nyertesekről.

2100x1400 cover

Az áruházlánc a szavazatok számának függvényében idén is 400, 200, illetve 100 ezer forinttal járul hozzá országosan összesen 182 pályázat megvalósításához, valamint két különdíjast is hirdetett, akik egyenként további 400 ezer forint támogatást kapnak. A vállalat így összesen 43,4 millió forintos támogatást oszt szét, külön is díjazva az Etyek Botpuszta Fejlesztéséért Egyesület legkreatívabbnak ítélt Zöld buszmegállók programját, valamint a pécsi Vasas Egyesület példaértékű társadalmi összefogást elindító projektjét a Vasasi Füstölő megmentéséért.

Már hetedik alkalommal volt sikeres a program

„A Tescónál hisszük, hogy egy kis figyelmesség csodákra képes. Ez alapértékeink egyike, amely meghatározza többek között azt is, hogy mit teszünk nap mint nap a nekünk otthont adó több száz közösségért. Az „Ön választ, mi segítünk” program eddigi hét fordulójában csaknem 20 millió vásárló szavazott valamelyik kezdeményezésre, a pályázó közösségek pedig több mint 230 millió forint támogatást nyertek projektjeik megvalósítására. Köszönjük a segítséget vásárlóinknak és kollégáinknak, akik évek óta lehetővé teszik számunkra a helyi szinten fontos ügyek támogatását” – mondta Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs igazgatója.

2100x1400 2

Bővebb információ a programról itt található. Az „Ön választ, mi segítünk” program támogatásából létrejött korábbi projekteket pedig ezen a térképen tudod megnézni.

Ezt is szeretjük