Emlékszel rá? Így néz ki most Tanita Tikaram, a 90-es évek popcsillaga
Tanita Tikaram élete a mai napig a zene körül forog, külseje se nagyon változott az elmúlt húsz évben.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a zene világában rekord sebességgel bukkanak fel újabb és újabb tehetségek és születnek fülbemászó dallamok, a nyolcvanas-kilencvenes évek legnagyobb slágerei még ma is ott csengenek sokak fülében.

Rövid hajjal a nyolcvanas évek végén
Tanita Tikaram most
Szolid megjelenésével hódított
Próba közben

Bár mostanában keveset hallani róla, kétségtelenül az 1969-es születésű Tanita Tikaram is sokat hozzátette melankólikus dallamaival ehhez az időszakhoz - az énekesnő a nyolcvanas évek vége felé robbant be a zeneiparba.

Fiús külsővel is hódított

Nevéhez olyan nálunk is nagy népszerűségnek örvendő dalok fűződnek, mint a Good Tradition vagy a Twist in My Sobriety, melyek legelső, 1988-as lemezén kaptak helyet.

A malajziai anyától és indián apától származó sztár a németországi Münsterben született, és már tizenévesen dalokat írt, majd night-klubokban adta elő szerzeményeit.

Bár fiús külsejével és férfias öltözködési stílusával nem tartozott éppen a szexi megjelenésükkel hódító énekesnők közé, ha fellépett a színpadra, rögtön elvarázsolta a közönséget különleges, búgó hangjával.

A nyolcvanas-kilencvenes években összesen hét albuma jelent meg, majd hét év hallgatás után 2005-ben jelentkezett a Sentimental című koronggal, melyen tíz új szerzemény kapott helyet.

Európai turnét tervez

És bár az elmúlt öt évben nem igen hallatott magáról, 2010 nyarán egy Los Angeles-i stúdióban elkezdte felvenni új dalait.

Jó hír a rajongóknak, hogy 2011 őszén Tanita tíz év után ismét nagyszabású turnéra készül - az Acoustic Sessions fantázianéven futó koncertsorozat keretein belül európai nagyvárosokba látogat el.

Közönsége tehát hamarosan meggyőződhet róla, hogy az egzotikus vonásokkal megáldott sztár alig változott az elmúlt több mint 20 év során, talán csak a haja lett hosszabb.

Ezt is szeretjük