A 20. század leghíresebb szupermodelljei
A divatvilág történetének leghíresebb modelljei, akiknek gyönyörűsége és profizmusa előtt nemcsak a szakma, de a rajongók is fejet hajtanak.

Dia

 	Twiggy 	A brit modell 16 évesen robbant be a divat világába. Sokan azt jósolták, hogy a személyét övező őrület hónapok alatt kifullad majd, mégis ikon lett belőle, aki a mai napig aktívan dolgozik. 	Kapcsolódó sztárlexikon: 	Ilyen volt, ilyen lett: Twiggy »

Twiggy

A brit modell 16 évesen robbant be a divat világába. Sokan azt jósolták, hogy a személyét övező őrület hónapok alatt kifullad majd, mégis ikon lett belőle, aki a mai napig aktívan dolgozik.
Kapcsolódó sztárlexikon:
Ilyen volt, ilyen lett: Twiggy »

Dia

 	Lauren Hutton 	Az amerikai modell sikeres színészi karriert is befutott, egyik legemlékezetesebb alakítását az 1980-as Amerikai dzsigolóban láthattuk. Hutton 2000 októberében súlyos motorbalesetet szenvedett, majd öt évvel később - 61 évesen - meztelenül pózolt a Big magazinban.

Lauren Hutton

Az amerikai modell sikeres színészi karriert is befutott, egyik legemlékezetesebb alakítását az 1980-as Amerikai dzsigolóban láthattuk. Hutton 2000 októberében súlyos motorbalesetet szenvedett, majd öt évvel később - 61 évesen - meztelenül pózolt a Big magazinban.

Dia

VeruschkaA német modellt 20 évesen fedezték fel, karrierje csúcsán pedig napi 10 ezer dollárt keresett. Egy alkalommal együtt dolgozott Salvador Dalíval, és néhány perc erejéig felbukkant Antonioni Nagyítás című filmjében is.

Veruschka

A német modellt 20 évesen fedezték fel, karrierje csúcsán pedig napi 10 ezer dollárt keresett. Egy alkalommal együtt dolgozott Salvador Dalíval, és néhány perc erejéig felbukkant Antonioni Nagyítás című filmjében is.

Dia

 	Gia Carangi 	Az amerikai modell tragikusan fiatalon, 26 évesen hunyt el AIDS-ben. Kezdeti sikeres pályafutását heroinfüggősége törte derékba, temetésén a divatvilág egyetlen szereplője sem vett részt. Az életéről készült Gia című filmben Angelina Jolie formálta meg. 	 

Gia Carangi

Az amerikai modell tragikusan fiatalon, 26 évesen hunyt el AIDS-ben. Kezdeti sikeres pályafutását heroinfüggősége törte derékba, temetésén a divatvilág egyetlen szereplője sem vett részt. Az életéről készült Gia című filmben Angelina Jolie formálta meg.
 

Dia

 	Christie Brinkley 	Az amerikai modellt egy párizsi postán szúrta ki egy ügynök 1973-ban. A divatvilágban történelmet írt rekordhosszúságú szerződésével, amit a CoverGirl nevű márkával kötött - méghozzá 20 évre.

Christie Brinkley

Az amerikai modellt egy párizsi postán szúrta ki egy ügynök 1973-ban. A divatvilágban történelmet írt rekordhosszúságú szerződésével, amit a CoverGirl nevű márkával kötött - méghozzá 20 évre.

Dia

 	Janice Dickinson 	Állítólag tőle származik a szupermodell elnevezés, bár ezt sokan vitatják. Szakmai eredményei mellett magánéletével is felhívta magára a figyelmet, a pasifaló hírében álló modell ugyanis ezer szeretővel büszkélkedhet. 	Kapcsolódó cikk: 	Bikiniben mutatta meg testét az ismert modell »

Janice Dickinson

Állítólag tőle származik a szupermodell elnevezés, bár ezt sokan vitatják. Szakmai eredményei mellett magánéletével is felhívta magára a figyelmet, a pasifaló hírében álló modell ugyanis ezer szeretővel büszkélkedhet.
Kapcsolódó cikk:
Bikiniben mutatta meg testét az ismert modell »

Dia

ImanA világhírű divattervező, Yves-Saint Laurent álmai nőjének nevezte a szomáliai modellt. Iman 1992 óta David Bowie felesége, közös gyermekük 2000 nyarán született.

Iman

A világhírű divattervező, Yves-Saint Laurent álmai nőjének nevezte a szomáliai modellt. Iman 1992 óta David Bowie felesége, közös gyermekük 2000 nyarán született.

Dia

 	Elle MacPherson 	Az ausztrál modellt a Test becenéven emlegetik. Három évtizeden keresztül öt alkalommal pózolt a híres Sports Illustrated fürdőruhákat bemutató katalógus címlapján. 	Kapcsolódó sztárlexikon: 	Ilyen volt, ilyen lett: Elle MacPherson »

Elle MacPherson

Az ausztrál modellt a Test becenéven emlegetik. Három évtizeden keresztül öt alkalommal pózolt a híres Sports Illustrated fürdőruhákat bemutató katalógus címlapján.
Kapcsolódó sztárlexikon:
Ilyen volt, ilyen lett: Elle MacPherson »

Dia

 	Linda Evangelista 	A kanadai modell már 12 éves korában elhatározta, hogy modell lesz. Sikeréről és népszerűségéről mindent elárul, hogy egyszer azt nyilatkozta: 10 ezer dollárnál kevesebbért ki sem kel az ágyból. 	Kapcsolódó sztárlexikon: 	Ilyen volt, ilyen lett: Linda Evangelista »

Linda Evangelista

A kanadai modell már 12 éves korában elhatározta, hogy modell lesz. Sikeréről és népszerűségéről mindent elárul, hogy egyszer azt nyilatkozta: 10 ezer dollárnál kevesebbért ki sem kel az ágyból.
Kapcsolódó sztárlexikon:
Ilyen volt, ilyen lett: Linda Evangelista »

Dia

 	Christy Turlington 	Az amerikai modellt tinédzserkorában lovaglás közben fedezték fel Miamiban. Számos divatmárkát népszerűsített pályafutása során, 1987 és 2007 között a Calvin Klein termékeinek reklámarca volt. 	 

Christy Turlington

Az amerikai modellt tinédzserkorában lovaglás közben fedezték fel Miamiban. Számos divatmárkát népszerűsített pályafutása során, 1987 és 2007 között a Calvin Klein termékeinek reklámarca volt.
 

Dia

 	Claudia Schiffer 	A német szupermodell eredetileg ügyvédnek készült, ám egy ügynök 1987-ben kiszúrta egy düsseldorfi diszkóban, és azonnal szerződést ajánlott neki. Minden idők egyik legsikeresebb modellje lett. 	Kapcsolódó sztárlexikon: 	Ilyen volt, ilyen lett: Claudia Schiffer »

Claudia Schiffer

A német szupermodell eredetileg ügyvédnek készült, ám egy ügynök 1987-ben kiszúrta egy düsseldorfi diszkóban, és azonnal szerződést ajánlott neki. Minden idők egyik legsikeresebb modellje lett.
Kapcsolódó sztárlexikon:
Ilyen volt, ilyen lett: Claudia Schiffer »

Dia

 	Cindy Crawford 	A védjegyévé vált anyajegyet pályafutása elején gyakran kiretusálták a képein. Crawford a kilencvenes évek egyik legfelkapottabb szupermodellje volt, két alkalommal is - 1988-ban és 1998-ban - meztelenül pózolt a Playboyban. 	Kapcsolódó sztárlexikon: 	Ilyen volt, ilyen lett: Cindy Crawford »

Cindy Crawford

A védjegyévé vált anyajegyet pályafutása elején gyakran kiretusálták a képein. Crawford a kilencvenes évek egyik legfelkapottabb szupermodellje volt, két alkalommal is - 1988-ban és 1998-ban - meztelenül pózolt a Playboyban.
Kapcsolódó sztárlexikon:
Ilyen volt, ilyen lett: Cindy Crawford »

Dia

 	Heidi Klum 	A német modell volt a Victoria's Secret fehérnemű márka egyik első angyala. Flavio Briatorétól született egy kislánya 2004-ben. 2005-ben ment hozzá az énekes Sealhez, és az évek során három közös gyerekük született, ám 2012-ben elváltak.

Heidi Klum

A német modell volt a Victoria's Secret fehérnemű márka egyik első angyala. Flavio Briatorétól született egy kislánya 2004-ben. 2005-ben ment hozzá az énekes Sealhez, és az évek során három közös gyerekük született, ám 2012-ben elváltak.

Dia

 	Naomi Campbell 	A brit szupermodell tinédzserkorában robbant be a divatvilágba, 1988-ban pedig ő volt az első színesbőrű modell, akinek fényképét a Vogue Paris a címlapon közölte. Az elmúlt években inkább botrányaival hívta fel magára a figyelmet. 	Kapcsolódó sztárlexikon: 	Ilyen volt, ilyen lett: Naomi Campbell »

Naomi Campbell

A brit szupermodell tinédzserkorában robbant be a divatvilágba, 1988-ban pedig ő volt az első színesbőrű modell, akinek fényképét a Vogue Paris a címlapon közölte. Az elmúlt években inkább botrányaival hívta fel magára a figyelmet.
Kapcsolódó sztárlexikon:
Ilyen volt, ilyen lett: Naomi Campbell »

Dia

 	Tyra Banks 	A világhírű amerikai modell 2005-ben lépett utoljára a kifutóra a Victoria's Secret divatbemutatóján. Azóta saját tehetségkutató műsorára, az America's Next Top Modelre koncentrál, amelyet 2003 óta vetítenek világszerte a televíziós csatornák. 	Kapcsolódó sztárlexikon: 	Ilyen volt, ilyen lett: Tyra Banks »

Tyra Banks

A világhírű amerikai modell 2005-ben lépett utoljára a kifutóra a Victoria's Secret divatbemutatóján. Azóta saját tehetségkutató műsorára, az America's Next Top Modelre koncentrál, amelyet 2003 óta vetítenek világszerte a televíziós csatornák.
Kapcsolódó sztárlexikon:
Ilyen volt, ilyen lett: Tyra Banks »

Dia

 	Kate Moss 	A brit szupermodell 1988 óta több mint 300 magazin címlapján szerepelt. Calvin Klein egykori üdvöskéje mostanában züllött életmódjával hívta fel magára a figyelmet, ám még 2005-ös kokainbotránya sem törte derékba sikeres karrierjét.

Kate Moss

A brit szupermodell 1988 óta több mint 300 magazin címlapján szerepelt. Calvin Klein egykori üdvöskéje mostanában züllött életmódjával hívta fel magára a figyelmet, ám még 2005-ös kokainbotránya sem törte derékba sikeres karrierjét.

Dia

 	Gisele Bündchen 	A brazil hölgy 2009-ben a világ legjobban fizetett szupermodellje, a Forbes 150 millió dollárra becsülte vagyonát. A Victoria's Secret egykori angyala ma papucsot tervez és a környezetvédelem ügyének szenteli magát. 	 

Gisele Bündchen

A brazil hölgy 2009-ben a világ legjobban fizetett szupermodellje, a Forbes 150 millió dollárra becsülte vagyonát. A Victoria's Secret egykori angyala ma papucsot tervez és a környezetvédelem ügyének szenteli magát.
 

Dia

 	Natalia Vodianova 	Az orosz modell nagy szegénységből érkezett a divatvilágba, miután 15 évesen felvételt nyert egy modellakadémiára. Azóta a fiatal modell-generáció egyik legsikeresebb személyisége. Három gyermeket nevel brit milliárdos férjével, Justin Trevor Berkeley Portmannel.

Natalia Vodianova

Az orosz modell nagy szegénységből érkezett a divatvilágba, miután 15 évesen felvételt nyert egy modellakadémiára. Azóta a fiatal modell-generáció egyik legsikeresebb személyisége. Három gyermeket nevel brit milliárdos férjével, Justin Trevor Berkeley Portmannel.

Dia

 	Helena Christensen 	A dán bombázót 18 éves korában választották meg hazája szépségkirálynőjének, egy évvel később pedig Párizsba utazott, hogy modellnek álljon. A 90-es években magazinok borítóján bukkant fel és a Victoria's Secret angyalai közé tartozott. 	Kapcsolódó sztárlexikon: 	Ilyen volt, ilyen lett: Helena Christensen »

Helena Christensen

A dán bombázót 18 éves korában választották meg hazája szépségkirálynőjének, egy évvel később pedig Párizsba utazott, hogy modellnek álljon. A 90-es években magazinok borítóján bukkant fel és a Victoria's Secret angyalai közé tartozott.
Kapcsolódó sztárlexikon:
Ilyen volt, ilyen lett: Helena Christensen »

Dia

 	Stephanie Seymour 	Az 1968-ban született szépséget 14 éves korában fedezték fel, azóta pedig olyan világhírű divatfotósok kamerája előtt pózolt, mint Herb Ritts, Richard Avedon, Gilles Bensimon és Mario Testino. Emellett szerepelt a Vogue és a Sports Illustrated címlapján, és két alkalommal vetkőzött le a Playboy kedvéért.

Stephanie Seymour

Az 1968-ban született szépséget 14 éves korában fedezték fel, azóta pedig olyan világhírű divatfotósok kamerája előtt pózolt, mint Herb Ritts, Richard Avedon, Gilles Bensimon és Mario Testino. Emellett szerepelt a Vogue és a Sports Illustrated címlapján, és két alkalommal vetkőzött le a Playboy kedvéért.

Dia

 	Miranda Kerr 	Az 1983-as születésű modell karrierjét egy verseny indította be, melyet 13 évesen nyert meg Sydney-ben. Az évek során a legrangosabb magazinok címlapján pózolt, 2006-ban pedig a Victoria's Secret kampányához csatlakozott. 	Kapcsolódó cikk: 	Bevállalós sztármami! Miranda Kerr anyaként is ledobta a textilt » 	 

Miranda Kerr

Az 1983-as születésű modell karrierjét egy verseny indította be, melyet 13 évesen nyert meg Sydney-ben. Az évek során a legrangosabb magazinok címlapján pózolt, 2006-ban pedig a Victoria's Secret kampányához csatlakozott.

Kapcsolódó cikk:
Bevállalós sztármami! Miranda Kerr anyaként is ledobta a textilt »
 

Dia

 	Laetitia Casta 	Az 1978-as születésű modellt egy strandon fedezték fel, a kifutók világából pedig több kitérőt is tett a vászonra, de a nagyközönség a L'oreal egyik állandó arcaként is ismerheti.

Laetitia Casta

Az 1978-as születésű modellt egy strandon fedezték fel, a kifutók világából pedig több kitérőt is tett a vászonra, de a nagyközönség a L'oreal egyik állandó arcaként is ismerheti.

Dia

 	Lily Aldridge 	A Victoria's Secret csinos angyala Playmate édesanyjától örökölte híres szépségét, gyakorlatilag már kislányként modellnek készült. Művész édesapja, divatfotós féltestvére és modell nővére mellett nem is volt nehéz érvényesülnie a divat világában. A barna bombázó a Kings Of Leon rockbanda frontembere, Caleb Followill felesége.

Lily Aldridge

A Victoria's Secret csinos angyala Playmate édesanyjától örökölte híres szépségét, gyakorlatilag már kislányként modellnek készült. Művész édesapja, divatfotós féltestvére és modell nővére mellett nem is volt nehéz érvényesülnie a divat világában. A barna bombázó a Kings Of Leon rockbanda frontembere, Caleb Followill felesége.

Dia

 	Adriana Lima 	Az 1981-es születésű brazil szupermodell karrierjét egy modellverseny indította el, mely hamar a New York-i kifutók világába repítette. Évekig ő volt a Maybelline arca, az ezredforduló óta pedig a Victoria's Secreet szexi angyalai közé tartozik. 2009-ben az anyai örömöket is megtapasztalta, kislánya született baseball-játékos férjétől. 	Kapcsolódó sztárlexikon: 	Ilyen volt, ilyen lett: Adriana Lima »

Adriana Lima

Az 1981-es születésű brazil szupermodell karrierjét egy modellverseny indította el, mely hamar a New York-i kifutók világába repítette. Évekig ő volt a Maybelline arca, az ezredforduló óta pedig a Victoria's Secreet szexi angyalai közé tartozik. 2009-ben az anyai örömöket is megtapasztalta, kislánya született baseball-játékos férjétől.

Kapcsolódó sztárlexikon:
Ilyen volt, ilyen lett: Adriana Lima »

Dia


            	Michelle Mone
            	A skót származású szépség 15 évesen otthagyta az iskolát, hogy modellkarrierbe kezdjen, de a szerelem hamar közbeszólt, ugyanis 18 évesen teherbe esett és megházasodott. A 40 éves sztárnak három gyermeke született: Rebecca 19, Declan 15, míg Bethany még csak 11 éves.

Michelle Mone

A skót származású szépség 15 évesen otthagyta az iskolát, hogy modellkarrierbe kezdjen, de a szerelem hamar közbeszólt, ugyanis 18 évesen teherbe esett és megházasodott. A 40 éves sztárnak három gyermeke született: Rebecca 19, Declan 15, míg Bethany még csak 11 éves.

Ezt is szeretjük
Fotó: