A színésznőnek 10 évesen már alkoholista anyjáról kellett gondoskodnia - Andie MacDowell először vallott róla
Sztárok, akik alkoholista szüleik miatt szenvedtek gyerekkorukban.

sztarok-alkoholista-szulei-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az alkoholizmus a mai napig számtalan életet tesz tönkre, és nemcsak azokét, akik függőségben szenvednek, hanem a körülötte levőkét is, a családjáét, a szeretteiét. Rengeteg kisgyereket egy életre megsebez ittas szülője viselkedése, főként, hogy sokan még agresszívvá is válnak az alkohol hatására, amit házastársukon, sőt, néha még a gyerekeken is kitöltenek.

Sztárok, akik alkoholista szülők mellett nőttek fel

Andie MacDowell először mesélt arról, hogy milyen volt egy alkoholista szülő mellett felnőni - neki az édesanyja küzdött függőséggel.

- 10 éves koromban már nekem kellett vigyáznom a saját anyámra. Állandóan felügyelni kellett, mert ivás közben sokat cigarettázott, a csikkeket pedig a padlószőnyegre és a kanapéra dobta. Csoda, hogy nem égett le a ház. Azt hiszem, ezért voltam olyan túlféltő és anyáskodó egész életemben, egyszerűen hozzászoktam. Ebben tényleg jó vagyok, régóta gyakorlom.

Sajnos őt nem tudtam megmenteni. Próbáltam beszélni az orvosokkal, de csak felírtak neki pár gyógyszert, erős nyugtatókat, amiktől beszélni sem tudott, ami még jobban megnehezítette a helyzetemet. Rehabra akartuk küldeni, de nem voltam elég erős és határozott. Az orvos azt mondta, hogy öt éven belül úgyis meg fog halni. És így is történt - mesélte a színésznő a The Guardian magazinban.

Összeállításunkban megnézheted, mely sztárok éltek még át hasonló borzalmakat gyerekként az alkoholista szüleik miatt.

Coverfotó és ajánlóképek: Getty Images.

A máj védelmében

A Máj állapotfelmérő gyorsteszt a megemelkedett transzamináz (mind ALT és AST) szint mérésére szolgáló gyorsteszt, melynek sikeres használatához elegendő egy csepp ujjbegyből vett vérminta.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezt is szeretjük