2013 legnagyobb veszteségei
2013-ban nem csak idős legendák távoztak az élők sorából, de sajnos világhírű fiatal tehetségektől is örökre búcsút kellett vennünk.

Dia

 	Paul Walker  	A Halálos iramban-filmek sztárja november 30-án saját alapítványa jótékonysági rendezvényéről tartott hazafelé egyik barátja Porsche GT-jében utasként, amikor balesetet szenvedtek. Nagy sebességgel egy oszlopnak csapódtak, az autó az ütközéstől fel is robbant, így esélyük sem volt a túlélésre.  	Kapcsolódó cikk: 	Tragikus balesetben vesztette életét a színész »

Paul Walker

A Halálos iramban-filmek sztárja november 30-án saját alapítványa jótékonysági rendezvényéről tartott hazafelé egyik barátja Porsche GT-jében utasként, amikor balesetet szenvedtek. Nagy sebességgel egy oszlopnak csapódtak, az autó az ütközéstől fel is robbant, így esélyük sem volt a túlélésre.

Kapcsolódó cikk:
Tragikus balesetben vesztette életét a színész »

Dia

	Cory Monteith	A Glee című sorozat egyik főszereplőjét, a Finn Hudsont alakító 31 éves színészt július 13-án éjszaka holtan találták a vancouveri Fairmount Pacific Rim Hotelben, ahol korábban szobát vett ki. Heroin és alkohol toxikus kombinációja lett a végzete.	Kapcsolódó cikk:	Meghalt a Glee 31 éves sztárja »

Cory Monteith

A Glee című sorozat egyik főszereplőjét, a Finn Hudsont alakító 31 éves színészt július 13-án éjszaka holtan találták a vancouveri Fairmount Pacific Rim Hotelben, ahol korábban szobát vett ki. Heroin és alkohol toxikus kombinációja lett a végzete.

Kapcsolódó cikk:
Meghalt a Glee 31 éves sztárja »

Dia

	James Gandolfini	A Maffiózók című sorozat Tony Sopranója mindössze 51 évesen, június 19-én váratlanul távozott az élők sorából. 13 éves fia talált a színészre római hotelszobájuk fürdőszobájában, halálát szívroham okozta.	Kapcsolódó cikk:	A legendás színész alig múlt 50 éves »

James Gandolfini

A Maffiózók című sorozat Tony Sopranója mindössze 51 évesen, június 19-én váratlanul távozott az élők sorából. 13 éves fia talált a színészre római hotelszobájuk fürdőszobájában, halálát szívroham okozta.

Kapcsolódó cikk:
A legendás színész alig múlt 50 éves »

Dia

	Peter Gilmore	A Magyarországon is sikerrel vetített Az Onedin család kapitánya február 3-án hosszú betegség után, 81 éves korában halt meg egy londoni hospice-házban.	Kapcsolódó cikk:	Elhunyt a magyar nézők kedvence »	 

Peter Gilmore

A Magyarországon is sikerrel vetített Az Onedin család kapitánya február 3-án hosszú betegség után, 81 éves korában halt meg egy londoni hospice-házban.

Kapcsolódó cikk:
Elhunyt a magyar nézők kedvence »
 

Dia

	Richard Griffiths	A brit színész, akit a nagyközönség elsősorban az ifjú varázslótanonc, Harry Potter vörös képű, bajuszos nagybátyjaként, Vernon Dursleyként ismerhet, 65 esztendős korában március 28-án a kórházban hunyt el.	Kapcsolódó cikk:	Belehalt a rutinműtétbe a Harry Potter-filmek sztárja »

Richard Griffiths

A brit színész, akit a nagyközönség elsősorban az ifjú varázslótanonc, Harry Potter vörös képű, bajuszos nagybátyjaként, Vernon Dursleyként ismerhet, 65 esztendős korában március 28-án a kórházban hunyt el.

Kapcsolódó cikk:
Belehalt a rutinműtétbe a Harry Potter-filmek sztárja »

Dia

	Nagisa Oshima	A világhírű japán rendező, akinek egyik legismertebb filmje Az érzékek birodalma, január 15-én váratlanul hunyt el. Az erőteljes szexuális töltetű alkotásairól híres filmest 80 éves korában tüdőgyulladás vitte el.	Kapcsolódó cikk:	Elhunyt a világhírű japán rendező »

Nagisa Oshima

A világhírű japán rendező, akinek egyik legismertebb filmje Az érzékek birodalma, január 15-én váratlanul hunyt el. Az erőteljes szexuális töltetű alkotásairól híres filmest 80 éves korában tüdőgyulladás vitte el.

Kapcsolódó cikk:
Elhunyt a világhírű japán rendező »

Dia

	Bigas Luna	A világhírű spanyol filmrendező, aki Penélope Cruz és Javier Bardem felfedezője volt,  67 éves korában, hosszú rákbetegsége után katalóniai otthonában halt meg.	Kapcsolódó cikk:	Legyőzte a rák a közkedvelt filmest »

Bigas Luna

A világhírű spanyol filmrendező, aki Penélope Cruz és Javier Bardem felfedezője volt,  67 éves korában, hosszú rákbetegsége után katalóniai otthonában halt meg.

Kapcsolódó cikk:
Legyőzte a rák a közkedvelt filmest »

Dia

	Lilian svéd hercegnő	Március 10-én gyászba borult a stockholmi királyi udvar, ugyanis 97 éves korában elhunyt XVI. Károly Gusztáv svéd király nagynénje. A király nagybátyjával, Bertil herceggel több mint 30 évig élt együtt anélkül, hogy összeházasodtak volna, csak azért, mert nem kapták meg a királyi áldást.	Kapcsolódó cikk:	Véget ért az 50 évig tartó tündérmese »

Lilian svéd hercegnő

Március 10-én gyászba borult a stockholmi királyi udvar, ugyanis 97 éves korában elhunyt XVI. Károly Gusztáv svéd király nagynénje. A király nagybátyjával, Bertil herceggel több mint 30 évig élt együtt anélkül, hogy összeházasodtak volna, csak azért, mert nem kapták meg a királyi áldást.

Kapcsolódó cikk:
Véget ért az 50 évig tartó tündérmese »

Dia

	Lou Reed	Az amerikai rock zene meghatározó alakja október 27-én reggel még írt néhány sort 42 ezres rajongótáborának a Twitterre és Facebookra, majd meghalt. A Velvet Underground alapítója, zenész és szövegíró, nemzedéki ikon volt, aki Cseh Tamástól a Hobo Blues Bandig a magyar zenészekre is nagy hatással volt.	Kapcsolódó cikk:	Elhunyt a legendás Lou Reed »

Lou Reed

Az amerikai rock zene meghatározó alakja október 27-én reggel még írt néhány sort 42 ezres rajongótáborának a Twitterre és Facebookra, majd meghalt. A Velvet Underground alapítója, zenész és szövegíró, nemzedéki ikon volt, aki Cseh Tamástól a Hobo Blues Bandig a magyar zenészekre is nagy hatással volt.

Kapcsolódó cikk:
Elhunyt a legendás Lou Reed »

Dia

 	Peter O'Toole  	Az Arábiai Lawrence című film főszerepével híressé vált 81 éves legendás angol színész december 14-én egy londoni kórházban hunyt el.  A nyolc Oscarra jelölt legenda már régóta beteg volt, de békésen szenderült jobblétre.

Peter O'Toole

Az Arábiai Lawrence című film főszerepével híressé vált 81 éves legendás angol színész december 14-én egy londoni kórházban hunyt el.  A nyolc Oscarra jelölt legenda már régóta beteg volt, de békésen szenderült jobblétre.

Dia

	Dennis Farina	A 69 színész, aki az Esküdt ellenségek című krimisorozatban kiválóan alakította a New York-i nyomozó karakterét, július 22-én egy vérrög miatt vesztette életét, amely a tüdejébe került. Tehetségét olyan filmekben bizonyította, mint a Blöff, az Éjszakai rohanás vagy a Ryan közlegény megmentése.	Kapcsolódó cikk:	Senki nem számított váratlan halálára »

Dennis Farina

A 69 színész, aki az Esküdt ellenségek című krimisorozatban kiválóan alakította a New York-i nyomozó karakterét, július 22-én egy vérrög miatt vesztette életét, amely a tüdejébe került. Tehetségét olyan filmekben bizonyította, mint a Blöff, az Éjszakai rohanás vagy a Ryan közlegény megmentése.

Kapcsolódó cikk:
Senki nem számított váratlan halálára »

Dia

	Johan Friso	A holland herceg életéért az orvosok hosszan küzdöttek, mégsem tudták megmenteni, augusztus 12-én meghalt. Beatrix királynő 44 éves másodszülött fia 2012. február 17-én szenvedett balesetet az osztrák Alpokban, síelés közben maga alá temette egy lavina, azóta kómában volt.	Kapcsolódó cikk:	Gyászol a királyi család »

Johan Friso

A holland herceg életéért az orvosok hosszan küzdöttek, mégsem tudták megmenteni, augusztus 12-én meghalt. Beatrix királynő 44 éves másodszülött fia 2012. február 17-én szenvedett balesetet az osztrák Alpokban, síelés közben maga alá temette egy lavina, azóta kómában volt.

Kapcsolódó cikk:
Gyászol a királyi család »

Dia

	Bill Pertwee	A Csengetett, Mylord? Wilson kapitány május 27-én váratlanul rosszul lett, mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani, ám ott már nem tudtak segíteni rajta. A 86 éves színész pontosan azon a napon halt meg, mint nyolc évvel ezelőtt a felesége, akivel 45 évig éltek boldogan.	Kapcsolódó cikk:	A kórházban elhunyt a legendás színész »

Bill Pertwee

A Csengetett, Mylord? Wilson kapitány május 27-én váratlanul rosszul lett, mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani, ám ott már nem tudtak segíteni rajta. A 86 éves színész pontosan azon a napon halt meg, mint nyolc évvel ezelőtt a felesége, akivel 45 évig éltek boldogan.

Kapcsolódó cikk:
A kórházban elhunyt a legendás színész »

Dia

	Jean Stapleton	Az amerikai televíziós legenda 90 éves korában otthonában hunyta le örökre a szemét. Az All in the Family című sorozatban játszott szerepéért kétszer is Golden Globe-díjat kapott. Láthattuk a A szerelem hálójában vagy a Michael című mozifilmben is.	Kapcsolódó cikk:	Holtan talált rá a lánya »

Jean Stapleton

Az amerikai televíziós legenda 90 éves korában otthonában hunyta le örökre a szemét. Az All in the Family című sorozatban játszott szerepéért kétszer is Golden Globe-díjat kapott. Láthattuk a A szerelem hálójában vagy a Michael című mozifilmben is.

Kapcsolódó cikk:
Holtan talált rá a lánya »

Dia

	Mel Smith	A brit televíziózás legnagyobb alakját 60 éves korában, szívroham vitte el. Karrierje első kiemelkedő sikerét a Not the Nine O'Clock News című sorozattal érte el, és szereplőtársával, Rowan Atkinsonnal azonnal közkedvencek lettek a hetvenes évek végén.	Kapcsolódó cikk:	Szívrohamban elhunyt a népszerű színész »

Mel Smith

A brit televíziózás legnagyobb alakját 60 éves korában, szívroham vitte el. Karrierje első kiemelkedő sikerét a Not the Nine O'Clock News című sorozattal érte el, és szereplőtársával, Rowan Atkinsonnal azonnal közkedvencek lettek a hetvenes évek végén.

Kapcsolódó cikk:
Szívrohamban elhunyt a népszerű színész »

Dia

	Ray Manzarek	A legendás énekes-billentyűs, a Doors alapítója, május 20-án 74 éves korában elveszítette a rákkal való harcot. Jim Morrison egyik legjobb barátja egy németországi speciális klinikán hunyt el, ahol epevezetékrákját kezeltette.	Kapcsolódó cikk:	Elvitte a rák a legendás zenészt »

Ray Manzarek

A legendás énekes-billentyűs, a Doors alapítója, május 20-án 74 éves korában elveszítette a rákkal való harcot. Jim Morrison egyik legjobb barátja egy németországi speciális klinikán hunyt el, ahol epevezetékrákját kezeltette.

Kapcsolódó cikk:
Elvitte a rák a legendás zenészt »

Dia

	Larri Thomas	A 81 éves sztárt Hollywood egyik legszebb nőjeként tartották számon, halálával egy igazi szexszimbólummal lett szegényebb a világ. Ismerősei szerint már nehézkes volt a mozgása, így fordulhatott elő, hogy otthonában megbotlott, és az esés következtében életét vesztette.	Kapcsolódó cikk:	Elhunyt az egykori szexszimbólum »

Larri Thomas

A 81 éves sztárt Hollywood egyik legszebb nőjeként tartották számon, halálával egy igazi szexszimbólummal lett szegényebb a világ. Ismerősei szerint már nehézkes volt a mozgása, így fordulhatott elő, hogy otthonában megbotlott, és az esés következtében életét vesztette.

Kapcsolódó cikk:
Elhunyt az egykori szexszimbólum »

Dia

	Fabio Frittelli	Az Eins, Zwei, Polizei című klasszikus sláger előadója február 6-án öngyilkos lett otthonában. A kilencvenes évek elején vált híressé a Mo-Do nevű banda énekeseként, és bár az együttes olasz volt, németül énekeltek.	Kapcsolódó cikk:	Önkezével vetett véget az életénekaz énekes »

Fabio Frittelli

Az Eins, Zwei, Polizei című klasszikus sláger előadója február 6-án öngyilkos lett otthonában. A kilencvenes évek elején vált híressé a Mo-Do nevű banda énekeseként, és bár az együttes olasz volt, németül énekeltek.

Kapcsolódó cikk:
Önkezével vetett véget az életénekaz énekes »

Dia

	Manolo Escobar	A híres spanyol színészt és az egyik legnépszerűbb slágerénekest október 24-én otthonában, a kelet-spanyolországi Benidormban, békés körülmények között érte a halál. A rákot a  kiváló orvosi segítséggel sem tudta leküzdeni.	Kapcsolódó cikk:	Végül legyőzte a rák a közkedvelt színészt »

Manolo Escobar

A híres spanyol színészt és az egyik legnépszerűbb slágerénekest október 24-én otthonában, a kelet-spanyolországi Benidormban, békés körülmények között érte a halál. A rákot a  kiváló orvosi segítséggel sem tudta leküzdeni.

Kapcsolódó cikk:
Végül legyőzte a rák a közkedvelt színészt »

Dia

	Sarah Guyard-Guillot	A Cirque du Soleil légtornásza a közönség szeme láttára halt szörnyet június 29-én egy Las Vegas-i előadás közben. A 31 éves, kétgyermekes családanya 15 méterről zuhant a mélybe, amikor a produkció vége felé, egy csatajelenetben kábelen éppen felhúzták a magasba.	Kapcsolódó cikk:	Szörnyethalt előadás közben »

Sarah Guyard-Guillot

A Cirque du Soleil légtornásza a közönség szeme láttára halt szörnyet június 29-én egy Las Vegas-i előadás közben. A 31 éves, kétgyermekes családanya 15 méterről zuhant a mélybe, amikor a produkció vége felé, egy csatajelenetben kábelen éppen felhúzták a magasba.

Kapcsolódó cikk:
Szörnyethalt előadás közben »

Dia

	Graham Stark	A britek egyik legismertebb komikusa október 29-én tragikus hirtelenséggel életét vesztette. A 91 éves színész az összes Rózsaszín párducban szerepet kapott, ugyanis örök barátjával, Peter Sellersszel játszotta a főszereplő Clouseau nyomozót.	Kapcsolódó cikk:	Elhunyt a a Rózsaszín párduc sztárja »

Graham Stark

A britek egyik legismertebb komikusa október 29-én tragikus hirtelenséggel életét vesztette. A 91 éves színész az összes Rózsaszín párducban szerepet kapott, ugyanis örök barátjával, Peter Sellersszel játszotta a főszereplő Clouseau nyomozót.

Kapcsolódó cikk:
Elhunyt a a Rózsaszín párduc sztárja »

Dia

	Richard LeParmentier	A Star Wars Motti admirálisa, április 17-én 66 éves korában távozott az élők sorából. A színész éppen a családját látogatta meg Texasban, amikor váratlanul távozott az élők sorából.	Kapcsolódó cikk:	Váratlanul elhunyt a Csillagok háborúja sztárja »

Richard LeParmentier

A Star Wars Motti admirálisa, április 17-én 66 éves korában távozott az élők sorából. A színész éppen a családját látogatta meg Texasban, amikor váratlanul távozott az élők sorából.

Kapcsolódó cikk:
Váratlanul elhunyt a Csillagok háborúja sztárja »

Blog.hu ajánló
Fotó: