4 színésznő keserves küzdelme a gyerekért

Vetélés, méhen kívüli terhesség: a hírességek között is akad, akinek nem jön könnyen az utód, bármennyire is szeretné.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A mondás szerint két dolog van, amiért a nők mindenre képesek: hogy ne legyen gyerekük, vagy, hogy legyen. Az alábbi színésznők kétségkívül az utóbbi kategóriába tartoznak, hiszen a megszenvedett vetélések és egyéb nehézségek után sem mondtak le a saját babáról.

Audrey Hepburn

A legendásan szép színésznő, a My Fair Lady bájos Elizája életében kétszer volt házas, mindkét kapcsolatában egy-egy fia született. 1960-ban a jelenleg producerkedéssel foglalkozó Sean - Mel Ferrer színésztől -, rá tíz évre pedig Luca, akinek Andrea Dotti olasz orvos volt az édesapja.

Sean Hepburn Ferrer ma már meglett férfiember

Mielőtt azonban imádott fiai világot láttak, Hepburnnek két vetélése volt, az első még 1955-ben, egy évvel azután, hogy hozzáment Ferrerhez, a másik pedig négy évvel később. 1959-ben, már várandósan, éppen a Kitaszítva forgatási munkálatainak kellős közepén az egyik jelenetben olyan szerencsétlenül esett le a lóról, hogy hetekig kórházban kellett feküdnie.

Nem sokkal később el is ment a babája, valószínűleg a fizikai és lelki stressztől, amin a baleset miatt átment. Nagy örömére 1960-ban különösebb komplikációk nélkül szülte meg Seant, ám a megpróbáltatások még nem értek véget, túlhajszolt életmódja nem kedvezett a terhességnek: öt évvel később ismét elvetélt.

Ezért aztán rendkívül elővigyázatos lett, amikor kiderült, negyven éves korában ismét babát vár. Hónapokig szinte ki sem mozdult az ágyból, forgatás helyett pedig inkább festegetett, míg végül Lucát császármetszéssel hozta világra. Bár szeretett volna még egy kistestvért, a legutolsó lehetőség is elúszott, amikor 1974-ben ismét elhalt a magzata.

Sophia Loren

Annak idején hatalmas vihart kavart, amikor egy szépségversenyen a mindössze 16 éves - és akkor még Sofia Scicolone névre hallgató - szépség összegabalyodott az egyik zsűritaggal.

Carlo Ponti nős volt, 22 évvel idősebb, és nem egy nagy sármőr, ám valamiért mégis magába tudta bolondítani a leányzót. Tulajdonképpen az ő éles szemének hála, hogy az 1934-es születésű Loren elindult a híressé válás útján, és olyan filmeknek köszönhetően, mint az Egy asszony meg a lánya, napjaink egyik legendás európai sztárjává nőtte ki magát.

A kis Carlóval

A hirtelen fellángolt és eleinte sok bonyodalommal, válási cécóval megspékelt szerelem sokak meglepetésére egyébként egészen a férfi 2007-es haláláig tartott. Időközben pedig két fiúk is született: az ifjabb Carlo Ponti ma karmester, Mészáros Andrea hegedűművész férje, a bátyjánál öt évvel fiatalabb Edoardo Ponti pedig rendező. Azt azonban már kevesebben tudják, milyen kínkeservesen sikerült csak teherbe esnie a szépséges színésznőnek. Mielőtt még Carlo megszületett, Sophia kétszer vetélt el.

Másodszor 1967 januárjában, amikor mentővel vitték a római Paieida klinikára, mivel alhasi fájdalmakra panaszkodott, és nagyon vérzett. Sajnos a babát nem lehetett megmenteni, így nem tehetett mást, mint Svájcba repült, hogy erőre kapjon testileg és lelkileg is. Bár orvosai óva intették, nem sokkal később sikerült teherbe esnie, de immáron semmit nem bízott a véletlenre. A várandósság mind a kilenc hónapját ágynyugalomban töltötte, míg végül Carlo 1968 decemberében világra jött.

Courteney Cox

A Jóbarátok Monicája szintén azok közé tartozik, akiknek nem jött könnyen a gyermekáldás. Állítólag több alkalommal is elment a babája, mire orvosai kiderítették, hogy úgynevezett antiphospholipid antitest-szindrómában – röviden APS-ben - szenved.

Kicsi szemük fénye már öt éves

Ez egy olyan autoimmun betegség, mely egyebek között a többszöri vetélésért is felelős lehet. Még a sikeres szitkom forgatása idején, 2001 nyarán történt, hogy három hónapos terhesen elvetélt.

Ráadásul éppen akkor forgatták azokat az epizódokat, amikor a sorozatbéli Rachel, azaz Jennifer Aniston terhes, így állítása szerint még nehezebb volt jópofizni és viccelődni, ahogy azt szerepe megkívánta. Szerencsére férje, David Arquette mindvégig vele volt, és támogatta a nehéz időkben. Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy 2004 júniusában, negyven éves korában végre sikerült világra hoznia szöszi tündérkéjét, Cocót.

Nicole Kidman

Nicole Kidmanről sokáig az a hír járta, hogy nem lehet gyereke – ezt látszott alátámasztani az is, hogy első férjével, Tom Cruise-zal nem sokkal a házasságkötésük után máris az örökbefogadás mellett döntöttek saját baba helyett.

Ritka, ellesett felvétel a picurról

Tíz év házasság és hiábavaló próbálkozás után - később a színésznő egy Marie Claire-ben megjelent interjúban elárulta, házasságuk idején méhen kívüli terhessége is volt - végül 2001-ben a válás mellett döntöttek, de ennek igazi oka még ma is rejtély.

Öt év és néhány hosszabb-rövidebb viszony után talált rá Kidman a nagy szerelemre Keith Urban country-énekes személyében, akivel 2006 nyarán kötötte össze az életét. És ami Cruise-zal nem jött össze, az Urbannal igen: 2008 júliusában megérkezett a kis Sunday Rose, akit 41 éves mamája azóta is véd széltől, hótól, no és a paparazzóktól.

Ezt is szeretjük