Színészek és szerepek
Íme, a színészek, valamint azok a létező hírességek, akiket elemi erővel testesítettek meg a vásznon.

Dia

 	Amy Adams 	Amy Adams színésznő testesítette meg az Éjszaka a múzeumban című komédia második részében Amelia Earhart pilótát, akinek először sikerült átrepülnie az Atlanti-óceánon. 	Kapcsolódó sztárlexikon: 	Ilyen volt, ilyen lett: Amy Adams »

Amy Adams

Amy Adams színésznő testesítette meg az Éjszaka a múzeumban című komédia második részében Amelia Earhart pilótát, akinek először sikerült átrepülnie az Atlanti-óceánon.

Kapcsolódó sztárlexikon:
Ilyen volt, ilyen lett: Amy Adams »

Dia

 	George C. Scott 	George C. Scott harmadik Oscar-jelölését váltotta aranyszoborra, amikor 1970-ben az ellentmondásos Patton tábornok bőrébe bújt. A megzabolázhatatlan Patton nagy szerepet játszott a normandiai partraszállásban, Scott pedig nem vette át a díjat, mert úgy érezte, hogy saját alakítása meg sem közelítette a többiekét.

George C. Scott

George C. Scott harmadik Oscar-jelölését váltotta aranyszoborra, amikor 1970-ben az ellentmondásos Patton tábornok bőrébe bújt. A megzabolázhatatlan Patton nagy szerepet játszott a normandiai partraszállásban, Scott pedig nem vette át a díjat, mert úgy érezte, hogy saját alakítása meg sem közelítette a többiekét.

Dia

 	Warren Beatty 	A jóképű szívtipró, Warren Beatty alakította Clyde Barrow bűnözőt, aki Bonnie Parkerrel és bandájával együtt több tucat embert gyilkolt meg a harmincas évek első felében. 25 éves korában a rendőrökkel vívott tűzharcban halt meg, ugyanúgy, mint a 23 éves Bonnie Parker.

Warren Beatty

A jóképű szívtipró, Warren Beatty alakította Clyde Barrow bűnözőt, aki Bonnie Parkerrel és bandájával együtt több tucat embert gyilkolt meg a harmincas évek első felében. 25 éves korában a rendőrökkel vívott tűzharcban halt meg, ugyanúgy, mint a 23 éves Bonnie Parker.

Dia

 	Joaquin Phoenix 	A kultikus énekes-dalszerző Johnny Cash bőrébe Joaquin Phoenix bújt a 2005-ös A nyughatatlan című drámában, melynek érdekessége, hogy a filmben hallható Cash-nótákat kivétel nélkül Phoenix énekelte. 	 	Kapcsolódó címke: 	Joaquin Phoenix »

Joaquin Phoenix

A kultikus énekes-dalszerző Johnny Cash bőrébe Joaquin Phoenix bújt a 2005-ös A nyughatatlan című drámában, melynek érdekessége, hogy a filmben hallható Cash-nótákat kivétel nélkül Phoenix énekelte.

Kapcsolódó címke:
Joaquin Phoenix »

Dia

 	Robert De Niro 	Robert De Niro több tíz kilót hízott azért, hogy eljátszhassa Jake La Motta frusztrált bokszolót Martin Scorsese 1980-as Dühöngő bikájában. De Niro és a vágó is Oscart kapott, ám Scorsesenek ezek után még mintegy 30 évet kellett várnia, mire ő is átvehette az aranyszobrot. 	 	Kapcsolódó címke: 	Robert De Niro »

Robert De Niro

Robert De Niro több tíz kilót hízott azért, hogy eljátszhassa Jake La Motta frusztrált bokszolót Martin Scorsese 1980-as Dühöngő bikájában. De Niro és a vágó is Oscart kapott, ám Scorsesenek ezek után még mintegy 30 évet kellett várnia, mire ő is átvehette az aranyszobrot.

Kapcsolódó címke:
Robert De Niro »

Dia

 	Faye Dunaway 	Faye Dunaway az útonálló Bonnie Parker bőrébe bújt Arthur Penn korszakos Bonnie és Clyde című drámájában. Az 1967-es film megdöbbentően merészen ábrázolta az erőszakot, hatása a mai napig tart. 	 	Kapcsolódó címke: 	Faye Dunaway »

Faye Dunaway

Faye Dunaway az útonálló Bonnie Parker bőrébe bújt Arthur Penn korszakos Bonnie és Clyde című drámájában. Az 1967-es film megdöbbentően merészen ábrázolta az erőszakot, hatása a mai napig tart.

Kapcsolódó címke:
Faye Dunaway »

Dia

 	Cate Blanchett 	Cathe Blanchett mint Bob Dylan Todd Haynes az I’m Not There - Bob Dylan életei című alkotásában. A film érdekessége, hogy egyszerre többen játszották el a legendás folkénekest, köztük Heath Ledger, Richard Gere és Christian Bale. 	 	Kapcsolódó sztárlexikon: 	Ilyen volt, ilyen lett: Cate Blanchett »

Cate Blanchett

Cathe Blanchett mint Bob Dylan Todd Haynes az I’m Not There - Bob Dylan életei című alkotásában. A film érdekessége, hogy egyszerre többen játszották el a legendás folkénekest, köztük Heath Ledger, Richard Gere és Christian Bale.

Kapcsolódó sztárlexikon:
Ilyen volt, ilyen lett: Cate Blanchett »

Dia

 	Philip Seymour Hoffman 	2005 egyik legemlékezetesebb alakításával Philip Seymour Hoffman ajándékozta meg a mozirajongókat, aki a Capote című alkotásban a legendás amerikai írót, Truman Capote-t játszotta el, alakításáért méltán vehette át az Oscar-díjat.

Philip Seymour Hoffman

2005 egyik legemlékezetesebb alakításával Philip Seymour Hoffman ajándékozta meg a mozirajongókat, aki a Capote című alkotásban a legendás amerikai írót, Truman Capote-t játszotta el, alakításáért méltán vehette át az Oscar-díjat.

Dia

 	Nicole Kidman 	Nicole Kidmant megdöbbentően elcsúfították, hogy eljátszhassa Virginia Woolfot, a tragikus sorsú írónőt a 2003-as Az órák című filmben. A rendező Stephen Daldry Michael Cunningham regényét adaptálta, a kilenc Oscar-jelölésből pedig csak Kidman vehette át az aranyszobrot. 	 	Kapcsolódó címke: 	Nicole Kidman »

Nicole Kidman

Nicole Kidmant megdöbbentően elcsúfították, hogy eljátszhassa Virginia Woolfot, a tragikus sorsú írónőt a 2003-as Az órák című filmben. A rendező Stephen Daldry Michael Cunningham regényét adaptálta, a kilenc Oscar-jelölésből pedig csak Kidman vehette át az aranyszobrot.

Kapcsolódó címke:
Nicole Kidman »

Dia

 	Adrian Brody 	Adrian Brody A zongorista című történelmi filmben Wladyslaw Szpilman bőrébe bújt, akinek sikerült életben maradni a varsói gettóban a második világháború idején. Adrian Brodyval és Ronald Harwood forgatókönyvíróval együtt a rendező Roman Polanski is Oscar-díjat kapott 2003-ban.

Adrian Brody

Adrian Brody A zongorista című történelmi filmben Wladyslaw Szpilman bőrébe bújt, akinek sikerült életben maradni a varsói gettóban a második világháború idején. Adrian Brodyval és Ronald Harwood forgatókönyvíróval együtt a rendező Roman Polanski is Oscar-díjat kapott 2003-ban.

Dia

 	Charlize Theron 	Charlize Theron hátborzongató módon keltette életre A rém című filmben Aileen Wournos leszbikus sorozatgyilkost, aki hat férfival végzett a nyolcvanas-kilencvenes évek fordulóján. Wournost nem sokkal később injekcióval kivégezték. Theron Oscart kapott a prostituált megformálásáért. 	 	Kapcsolódó címke: 	Charlize Theron »

Charlize Theron

Charlize Theron hátborzongató módon keltette életre A rém című filmben Aileen Wournos leszbikus sorozatgyilkost, aki hat férfival végzett a nyolcvanas-kilencvenes évek fordulóján. Wournost nem sokkal később injekcióval kivégezték. Theron Oscart kapott a prostituált megformálásáért.

Kapcsolódó címke:
Charlize Theron »

Dia

 	Josh Brolin 	George W. Bush ellentmondásos amerikai elnököt Josh Brolin formálta meg elemi erővel Oliver Stone 2008-as politikai mozijában. Nem ez volt Stone első amerikai elnökről szóló filmje, hiszen 1995-ben már feldolgozta Richard Nixon pályafutását is.

Josh Brolin

George W. Bush ellentmondásos amerikai elnököt Josh Brolin formálta meg elemi erővel Oliver Stone 2008-as politikai mozijában. Nem ez volt Stone első amerikai elnökről szóló filmje, hiszen 1995-ben már feldolgozta Richard Nixon pályafutását is.

Dia

 	Sean Penn 	Sean Penn második Oscar-díját kapta Harvey Milk meleg politikus eljátszásáért Gus Van Sant Milk című mozijában, alakításával pedig sikerült kiütnie a nyeregből a legesélyesebbnek tartott Mickey Rourke-ot, akit A pankrátorért jelöltek. 	Kapcsolódó címke: 	Sean Penn »

Sean Penn

Sean Penn második Oscar-díját kapta Harvey Milk meleg politikus eljátszásáért Gus Van Sant Milk című mozijában, alakításával pedig sikerült kiütnie a nyeregből a legesélyesebbnek tartott Mickey Rourke-ot, akit A pankrátorért jelöltek.

Kapcsolódó címke:
Sean Penn »

Dia

 	Robert Pattinson 	A tinibálvány Robert Pattinson keltette életre Salvador Dali szürrealista festőt a Little Ashes című filmben, ami elsősorban az extravagáns festő fiatalkorára, szerelmi életére és Luis Bunuelhez, illetve Frederico Garcia Lorcához fűződő barátságára fókuszál. 	 	Kapcsolódó címke: 	Robert Pattinson »

Robert Pattinson

A tinibálvány Robert Pattinson keltette életre Salvador Dali szürrealista festőt a Little Ashes című filmben, ami elsősorban az extravagáns festő fiatalkorára, szerelmi életére és Luis Bunuelhez, illetve Frederico Garcia Lorcához fűződő barátságára fókuszál.

Kapcsolódó címke:
Robert Pattinson »

Dia

 	Jared Leto 	Jared Leto megdöbbentően elhízott, hogy megformálhassa John Lennon hidegvérű gyilkosát, Mark David Chapmant a Chapter 27 című moziban. Chapman jelenleg is életfogytiglani büntetését tölti a New York-i Attica börtönben. 	 	Kapcsolódó címke: 	Jared Leto »

Jared Leto

Jared Leto megdöbbentően elhízott, hogy megformálhassa John Lennon hidegvérű gyilkosát, Mark David Chapmant a Chapter 27 című moziban. Chapman jelenleg is életfogytiglani büntetését tölti a New York-i Attica börtönben.

Kapcsolódó címke:
Jared Leto »

Dia

 	Ben Kingsley 	Mahatma Gandhi bőrébe Ben Kingsley bújt Richard Attenborough monumentális életrajzi filmjében, ami joggal kapott nyolc Oscar-díjat 1983-ban. A rendező ezek után nem tudott elszakadni a portréktól, és a későbbiekben filmet forgatott Chaplinről és Hemingway-ről is.

Ben Kingsley

Mahatma Gandhi bőrébe Ben Kingsley bújt Richard Attenborough monumentális életrajzi filmjében, ami joggal kapott nyolc Oscar-díjat 1983-ban. A rendező ezek után nem tudott elszakadni a portréktól, és a későbbiekben filmet forgatott Chaplinről és Hemingway-ről is.

Dia

 	Will Smith 	Will Smith első Oscar-jelölését kapta 2002-ben a legendás bokszoló, Muhammad Ali megformálásáért, de Jon Voight is megérdemelte a jelölést, aki Howard Cosell sportújságírót játszotta el Michael Mann megrendítő filmjében. 	 	Címke: 	Will Smith »

Will Smith

Will Smith első Oscar-jelölését kapta 2002-ben a legendás bokszoló, Muhammad Ali megformálásáért, de Jon Voight is megérdemelte a jelölést, aki Howard Cosell sportújságírót játszotta el Michael Mann megrendítő filmjében.

Címke:
Will Smith »

Dia

 	Marion Cotillard 	A gyönyörű Marion Cotillard szinte felismerhetetlen Edith Piafként a Piaf című alkotásban, nem véletlen, hogy 2008-ban a sminkesek és Cotillard is Oscart kaptak kiváló munkájukért.

Marion Cotillard

A gyönyörű Marion Cotillard szinte felismerhetetlen Edith Piafként a Piaf című alkotásban, nem véletlen, hogy 2008-ban a sminkesek és Cotillard is Oscart kaptak kiváló munkájukért.

Dia

 	Eric Bana 	Az 1968-as születésű ausztrál színész tévésorozatokban kezdte karrierjét, majd olyan szuperprodukciókban kapott szerepet, mint A sólyom végveszélyben, a Hulk, a Trója vagy Az időutazó felesége.

Eric Bana

Az 1968-as születésű ausztrál színész tévésorozatokban kezdte karrierjét, majd olyan szuperprodukciókban kapott szerepet, mint A sólyom végveszélyben, a Hulk, a Trója vagy Az időutazó felesége.

Ezt is szeretjük
Fotó: