Színészek meglepő átalakulása egy szerepért
A színészek olyankor híznak, fogynak vagy egyéb elképesztő átalakuláson mennek át egy filmszerep kedvéért.

Dia

 	Tom Cruise 	Az ezredforduló után Tom Cruise csillaga nem igazán ragyogott a legfényesebben Hollywoodban. A színész személye kezdett egyre kínosabbá válni, és több cikk született a szcientológia iránti rajongásáról és feleségéhez, Katie Holmes-hoz fűződő viszonyáról, mint alakításairól. Mindez azonban egycsapásra megváltozott, amikor 2008-ban a Trópusi vihar című szatírikus filmben megláttuk a mocskos szájú, kopasz, szőrös és pocakos producer, Les Grossman bőrében - játékát Golden Globe-ra jelölték.

Tom Cruise

Az ezredforduló után Tom Cruise csillaga nem igazán ragyogott a legfényesebben Hollywoodban. A színész személye kezdett egyre kínosabbá válni, és több cikk született a szcientológia iránti rajongásáról és feleségéhez, Katie Holmes-hoz fűződő viszonyáról, mint alakításairól. Mindez azonban egycsapásra megváltozott, amikor 2008-ban a Trópusi vihar című szatírikus filmben megláttuk a mocskos szájú, kopasz, szőrös és pocakos producer, Les Grossman bőrében - játékát Golden Globe-ra jelölték.

Dia

 	Michelle Pfeiffer 	A legszebb színésznők is képesek csúfsággá alakulni egy szerep kedvéért. Bizonyság erre Michelle Pfeiffer, aki a Csillagporban rút banyaként ijesztgette a nézőket, a 2011-ben még forgatás alatt álló New Year's Eve című romantikus komédiában pedig megfáradt, ballonkabátos középkorú nő alakjában hervasztotta le az iránta rajongó férfiakat. Azért nincs ok a pánikra, a vörös szőnyegen továbbra is ugyanolyan bájos, mint régen. 	Kapcsolódó cikk: 	Michelle Pfeiffert borzasztó külsővel kapták le az utcán »

Michelle Pfeiffer

A legszebb színésznők is képesek csúfsággá alakulni egy szerep kedvéért. Bizonyság erre Michelle Pfeiffer, aki a Csillagporban rút banyaként ijesztgette a nézőket, a 2011-ben még forgatás alatt álló New Year's Eve című romantikus komédiában pedig megfáradt, ballonkabátos középkorú nő alakjában hervasztotta le az iránta rajongó férfiakat. Azért nincs ok a pánikra, a vörös szőnyegen továbbra is ugyanolyan bájos, mint régen.

Kapcsolódó cikk:
Michelle Pfeiffert borzasztó külsővel kapták le az utcán »

Dia

 	Robert Downey Jr. 	Robert Downey Jr. az utóbbi években jobb formában van, mint valaha: amihez hozzányúl, arannyá válik. Elég csak a Vasember-filmeket és a Sherlock Holmes-feldolgozást említeni. A legnagyobb átalakulást kétségkívül a Trópusi viharban produkálta a sztár, ahol egy szőke, ausztrál színészből fekete katonává avanzsált - a film története szerint pigmentátültetéssel. Nem csoda, ha 2009-ben esélyessé vált még az Oscarra is. 	Kapcsolódó cikk: 	Nem bír magával! Robert Downey Jr. friss képein nevet a világ 	 

Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr. az utóbbi években jobb formában van, mint valaha: amihez hozzányúl, arannyá válik. Elég csak a Vasember-filmeket és a Sherlock Holmes-feldolgozást említeni. A legnagyobb átalakulást kétségkívül a Trópusi viharban produkálta a sztár, ahol egy szőke, ausztrál színészből fekete katonává avanzsált - a film története szerint pigmentátültetéssel. Nem csoda, ha 2009-ben esélyessé vált még az Oscarra is.

Kapcsolódó cikk:
Nem bír magával! Robert Downey Jr. friss képein nevet a világ
 

Dia

 	Brad Pitt 	Bár Brad Pitt mindent igyekszik elkövetni, hogy ne könyveljék el üresfejű sármőrnek, azért akár rosszfiút, akár jót alakít, mindig szexinek látják a női nézők. A Benjamin Button különös élete című film különleges történetében azonban úgy szeretteti meg magát a közönséggel, hogy a megszokott dögös vonásoknak nyomát sem lehet lelni az arcát - legalábbis eleinte. Ugyanis egy olyan férfit alakít, aki öregen születik, és szép lassan fiatalodik vissza. Meggyőző és emberközeli játéka 2009-ben Oscar-jelölést ért a színésznek. 	Kapcsolódó cikk: 	Pufók gyerek volt Brad Pitt! Meglepő fotókat közölt magáról

Brad Pitt

Bár Brad Pitt mindent igyekszik elkövetni, hogy ne könyveljék el üresfejű sármőrnek, azért akár rosszfiút, akár jót alakít, mindig szexinek látják a női nézők. A Benjamin Button különös élete című film különleges történetében azonban úgy szeretteti meg magát a közönséggel, hogy a megszokott dögös vonásoknak nyomát sem lehet lelni az arcát - legalábbis eleinte. Ugyanis egy olyan férfit alakít, aki öregen születik, és szép lassan fiatalodik vissza. Meggyőző és emberközeli játéka 2009-ben Oscar-jelölést ért a színésznek.

Kapcsolódó cikk:
Pufók gyerek volt Brad Pitt! Meglepő fotókat közölt magáról

Dia

 	Felicity Huffman 	Felicity Huffmant az emberek sokáig nem tudták hova tenni: szépségben ugyan elmarad a többi született feleségtől, ugyanakkor azt mindig is érezni lehetett, hogy tehetségben felettük áll. Végül sikerült bebizonyítania, hogy ez utóbbi valóban igaz, mégpedig a 2005-ös Transamerica című filmmel. A kényes témát feldolgozó alkotásban a színésznő egy nemi átalakító műtét előtt álló férfit játszik, akinek a saját identitásgondjain kívül szembesülnie kell azzal is, hogy egy korábbi kalandjából van egy zűrös életű tinédzser fia. Huffmant alakításáért a következő évben Oscarra jelölték.

Felicity Huffman

Felicity Huffmant az emberek sokáig nem tudták hova tenni: szépségben ugyan elmarad a többi született feleségtől, ugyanakkor azt mindig is érezni lehetett, hogy tehetségben felettük áll. Végül sikerült bebizonyítania, hogy ez utóbbi valóban igaz, mégpedig a 2005-ös Transamerica című filmmel. A kényes témát feldolgozó alkotásban a színésznő egy nemi átalakító műtét előtt álló férfit játszik, akinek a saját identitásgondjain kívül szembesülnie kell azzal is, hogy egy korábbi kalandjából van egy zűrös életű tinédzser fia. Huffmant alakításáért a következő évben Oscarra jelölték.

Dia

 	Colin Farrell 	A filmszakma ír fenegyerekét sosem jólfésültsége miatt választották ki egy-egy filmszerepre, a nézők legtöbbször kissé zűrös, esetenként pszichopata karakter bőrébe bújva láthatják. A 2011-es Förtelmes főnökök című krimi-vígjátékban azonban Colin Farrell külsőleg is átlényegült, rajongói közül sokan fel nem ismernék a kopaszodó, dagi pasasban kedvenc színészüket. 	Kapcsolódó cikk: 	A felismerhetetlenségig megváltozott a népszerű színész »

Colin Farrell

A filmszakma ír fenegyerekét sosem jólfésültsége miatt választották ki egy-egy filmszerepre, a nézők legtöbbször kissé zűrös, esetenként pszichopata karakter bőrébe bújva láthatják. A 2011-es Förtelmes főnökök című krimi-vígjátékban azonban Colin Farrell külsőleg is átlényegült, rajongói közül sokan fel nem ismernék a kopaszodó, dagi pasasban kedvenc színészüket.

Kapcsolódó cikk:
A felismerhetetlenségig megváltozott a népszerű színész »

Dia

 	Christian Bale 	A cirkuszos szülőktől származó Christian Bale-t igazi átváltozóművészként tartják számon a filmszakmában, hiszen testének sanyargatását már profi szinten űzi, amennyiben egy szerepről van szó. A 2004-es A gépész lelkiismeretfurdalástól gyötört főhősének kedvéért csontsoványra fogyott, de egy évvel később már izmos denevérember a Batman: Kezdődik!-ben. Izmait a Terminátorban is megvillantotta, de a 2010-es Fighter - A harcos drogfüggő ex-bokszolója bőrébe bújva Bale-t ismét csont és bőr figuraként láthatták viszont a nézők, alakítása pedig meghozta neki végre az Oscart. 	Kapcsolódó cikk: 	Szinte rá sem ismerni! A Batman jóképű sztárja elképesztő változáson esett át

Christian Bale

A cirkuszos szülőktől származó Christian Bale-t igazi átváltozóművészként tartják számon a filmszakmában, hiszen testének sanyargatását már profi szinten űzi, amennyiben egy szerepről van szó. A 2004-es A gépész lelkiismeretfurdalástól gyötört főhősének kedvéért csontsoványra fogyott, de egy évvel később már izmos denevérember a Batman: Kezdődik!-ben. Izmait a Terminátorban is megvillantotta, de a 2010-es Fighter - A harcos drogfüggő ex-bokszolója bőrébe bújva Bale-t ismét csont és bőr figuraként láthatták viszont a nézők, alakítása pedig meghozta neki végre az Oscart.
Kapcsolódó cikk:
Szinte rá sem ismerni! A Batman jóképű sztárja elképesztő változáson esett át

Dia

 	Rooney Mara 	Az már biztos, hogy bár a nézők még nem nagyon ismerték meg a fiatal színésznő nevét, David Fincher rendező teljes bizalmat szavazott meg neki. A Harcosok klubja és a Hetedik alkotója ugyanis már két mozijában is szerepeltette Marát: először a Social Network - A közösségi hálóban, ahol még csak epizódszerepet játszott a főhős Zuckerberg szöszke barátnőjeként. A tetovált lány 2011-es amerikai változatában azonban - immáron fekete hajjal, kivarrva  - már övé a címszerep.

Rooney Mara

Az már biztos, hogy bár a nézők még nem nagyon ismerték meg a fiatal színésznő nevét, David Fincher rendező teljes bizalmat szavazott meg neki. A Harcosok klubja és a Hetedik alkotója ugyanis már két mozijában is szerepeltette Marát: először a Social Network - A közösségi hálóban, ahol még csak epizódszerepet játszott a főhős Zuckerberg szöszke barátnőjeként. A tetovált lány 2011-es amerikai változatában azonban - immáron fekete hajjal, kivarrva  - már övé a címszerep.

Dia

 	Val Kilmer 	Az 1959-ben született amerikai színész a Top Gun, a Mindörökké Batman és a The Doors Jim Morrison életrajzi filmmel alapozta meg szívtipró státuszát. Az ezredforduló óta sokat veszített vonzerejéből, de még 50 felett is folyamatosan forgat, jórészt akciófilmekben és thrillerekben kap szerepet. 	Kapcsolódó cikk: 	Lelombozó látvány! Felismerhetetlenné züllött a nők kedvence »

Val Kilmer

Az 1959-ben született amerikai színész a Top Gun, a Mindörökké Batman és a The Doors Jim Morrison életrajzi filmmel alapozta meg szívtipró státuszát. Az ezredforduló óta sokat veszített vonzerejéből, de még 50 felett is folyamatosan forgat, jórészt akciófilmekben és thrillerekben kap szerepet.

Kapcsolódó cikk:
Lelombozó látvány! Felismerhetetlenné züllött a nők kedvence »

Ezt is szeretjük
Fotó: